Реклама / Ads
6| 3765 |25.06.2019 НОВИНИ

Управляващите решиха да намалят субсидията, но неясно с колко

.
Коалиционен съвет Източник: БГНЕС
Всички сме на мнение, че субсидиите трябва да бъдат намалени. Това заяви на брифинг след заседанието на Съвета на управлаващата коалиция лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов. Той, обче не каза с колко.
 

Съветът е решил до края на юли да бъдат променени Законът за политическите политическите партии и Законът за държавния бюджет с цел намаляване на политическите субсидии.

 

"Ние ще инициираме консултации в парламента още тази седмица, за да намерим разумния баланс, тъй като двата закона трябва да бъдат разгледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Поставили сме срок те да минат през зала до ваканцията на 1 август, за да не бъдем упреквани, че умишлено отлагаме промените за субсидиите", заяви Симеонов.

 

Взехме решение до края на юли месец отново да се проведе коалиционен съвет Обединени патриоти-ГЕРБ, на който да се направи преглед  на това, което е изпълнено досега от коалиционното споразумение, каза зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов. Ще се съберем, ще обсъдим кое докъде е стигнало, кое трябва да се засили. Ще отчетем успехите и ще обсъдим това, което трябва да наваксаме, посочи Чуколов.

 

Да благодаря на колегите, че приеха извиненията, които им казахме, но ГЕРБ продължава да стои зад позицията си, която и правителството внесе, за субсидия от 1 лев. В същото време, като парламентарна република, сме поканени на разговори, инициирани от Обединени патриоти, с всички политически партии, и сме готови да говорим за промени  в Закона за политическите партии, защото сега Министерството на финансите и правителството се занимават с изплащането на партийните субсидии. Всичко това трябва да отиде в Закона за политическите партии, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Коалицията реши, както е записано в споразумението, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят. Всички намаления на ДДС влиза в протиречие с този член на коалиционното споразумение и по тази тема няма да дебатираме повече, заяви още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3527 |25.06.2019 Управляващите пак ще ”дъвчат” темата за партийната субсидия . 4| 4433 |22.06.2019 В САЩ разрешиха използването на женска виагра . 3| 3966 |21.06.2019 ДПС разкритикува ГЕРБ, че не искат да намалят ДДС . 0| 3603 |19.06.2019 Няма да намалят ДДС-то за хляба и лекарствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads