Реклама / Ads
8| 7360 |24.05.2013 НОВИНИ

Ураганен вятър изкара самолет от пистата във Варна

.
Източник: Булфото
Самолет излезе от пистата на летище Варна. Инцидентът е станал в 10.19 ч. при кацане на самолет на авиокомпания Air Via. Машината е изпълнявала чартърен полет от Лайпциг със 172 пътници на борда, съобщиха от аеропорта. Веднага са били изпратени пожарни автомобили и линейки.
 

Все още не е ясно какво е причинило излизането от пистата на самолета, но по това време над Варна се изсипа силен пороен дъжд и ураганен вятър. Двама души са пострадали при инцидента, съобщи Ивана Милева, говорител на полицията от Варна, предаде Фокус.

Самолетът, пристигащ от Лайпциг, е трябвало да кацне на летището малко след 10 часа. При приземяването обаче машината е излязла от пистата. По непотвърдена информация самолетът е кацнал в близката нива.

Мъж и жена са пострадали, съобщи д-р Мая Рашева - директор на Спешна помощ – Варна. Информацията с която разполага е, че пострадалите са без опасност за живота със счупени крайници. Те са настанени за лечение в болница „Св. Анна”.

Ето и разказа на свидетеля Георги Даракчиев, който се е обадил в студиото на Канал 3:

„Живея до летището и от 9 етаж се вижда почти цялата писта. Дъждът беше много силен и видях как самолетът беше накрая на пистата. Но времето беше толкова лошо, че почти не можеше да се види какво става там долу. Вдигна се малко, но веднага се приземи. Ситуацията щеше да стане много лоша. После дойдоха линейки, пожарни. Много бързо реагираха хората. Овладя се положението, но щеше да стане много страшно. След като спря самолетът, не се видяха пламъци. И сега, като се проясни времето, се вижда, че самолетът е цял", разказа Георги Даракчиев.

Летище Варна е затворено в момента. Всички полети от и до варненското летище са пренасочени към летище Бургас.

Шквал със скорост 17 м./сек. е духал днес във Варна. Този вид вятър е много опасен, тъй като променя посоката си на движение. Той се характеризира с това, че е опасен за плавателните съдове и летателните апарати с внезапността, особено от страна, противоположна на посоката на вятъра. Количеството валежи, регистрирани през днешния ден, e в рамките на 3 л./кв.

Междувременно стана ясно, че от София към Варна са тръгнали два разследващи екипа - от звеното за разследване на авиационни инциденти от транспортното министерство и от Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА).


Снимка: Булфото
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 7885 |14.05.2013 ЦИК изкара резултатите на 100% . 4| 7374 |11.05.2013 Сливен горд с вятър Бора . 1| 5662 |31.03.2013 Затоплянето на времето идва със силен вятър . 0| 5272 |15.03.2013 По-добре вкъщи, буреносният вятър продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads