Реклама / Ads
38| 10807 |10.03.2015 НОВИНИ

Уреждат Писанчев и Лазаров с нови важни постове

.
Лазаров чете, Писанчев се усмихва
Шефът на ДАНС в оставка Владимир Писанчев ще става съветник на премиера Бойко Борисов по въпросите на тайните служби и борбата с тероризма. Това вече било обсъждано в тесен кръг в х-л "Берлин" в столичния кв. Бояна. Присъствали депутати от ДПС, висш магистрат и посредник с премиерския кабинет.
 
Решено било това да стане като утихне ехото от скандала с оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и последвалото искане на оставки на Писанчев и главсека на МВР Станислав Лазаров. Дотогава Писанчев щял да чете лекции в Библиотекарския институт, където защити преди време докторска степен.

Подобен вариант се предвиждал и за главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Очаква се той да стане част от новата супер структура за борба с корупцията, която ще се ръководи от главния прокурор Сотир Цацаров. По този начин щели да се спазят и поети ангажименти към кръга КОЙ и среди в ДПС. Това разкриха пред Фрог нюз източници от парламента и Министерски съвет.

Ако обаче се вдигне шум за новите им назначения имало и резервен план - да станат шефове по сигурността в някои банки, близки до кръга Кой. Например бившият главсек на МВР Калин Георгиев по времето на първия кабинет "Борисов" отдавна отговаря за сигурността в Българо американската кредитна банка, собственост на Цветелина Бориславова. Запознати твърят, че заплатата му е около 15 хил. лв.

Аргументите за новите назначения щели да бъдат, че въпросните персони са добри професионалисти и трябва да се използват техните качества. Малко възможен, но съществува и лош вариант за Писанчев и Лазаров, ако прокуратурата бъде принудена под обществен натиск да си свърши работата по разработката "Червеи", трагичната акция в Лясковец и саботажа срещу КТБ.

Междувременно вече били обсъждани полицейски акции, които да бележат премиерата на вице-премиера Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи. От прокуратурата обещали активно съдействие, хем да се забрави по-бързо скандалът с Вучков, хем да се отвлече вниманието от разработката "Червеи", която според експерти може да се сравнява като национална измяна единствено със скандала "Оня списък", когато папки с имената на наши разузнавачи бяха предадени от Ахмед Доган на турското посолство в София на 4 февруари 1992 г. Една от причините Вучков да бъде обвинен, че е злепоставил Борисов пред шефа на ФБР Коми, е и неговата решимост да разкрие истината и виновните за "Червеи".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 10410 |08.03.2015 Вучков изплю камъчето: С премиера се разминахме за Писанчев и Лазаров . 8| 6295 |08.03.2015 Майката на Емил Шарков: Искам да видя Лазаров в съда . 18| 7623 |07.03.2015 Лазаров: Напускам системата на МВР, стига Борисов да подпише . 6| 5035 |06.03.2015 Борисов: До утре разписвам оставката на Лазаров, за нов шеф на ДАНС решавам сам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads