Реклама / Ads
53| 10463 |06.05.2012 НОВИНИ

Пл. Устинов: Болестта на Алексей Петров е преструвка и трик

.
Свидетелят Устинов
Да се правиш на болен, за да бавиш процеса и шикалкавиш, не е мъжка постъпка. Познавам Алексей Петров и съм сигурен, че това е негова преструвка и адвокатски трик. Това заяви защитеният свидетел по делото „Октопод” Пламен Устинов в предаването „Насреща с Люба Кулезич” по ТВ-7.
 
В студиото той се появи сам, а не със съпругата си и обясни, че не е дошла, защото е силно притеснена от последните събития около процеса. Притеснени били всичките му близки. Който познава Алексей, знае, че той е коварен и отмъстителен човек, призна Устинов, който дълги години е бил един от най-доверените хора на Трактора.

Повод за думите му са тридневните срещи, в които бил въвлечен да участва от хора на Петров и самата бивша барета по първомайските празници.

Конспирацията се развила в мандрата на брата на Алексей – Огнян Петров, на 40 км от Тетевен.

 

На 27 април дойде мой приятел, който ми предаде съобщение от Ивайло Велинов да се срещна с него. Съгласих се, защото знам колко настойчиви и опасни са хората на Алексей. На срещата Велинов ми каза, че Алексей Петров иска да се откажа от показанията си. Каза ми също да променя показанията си и да заявя пред съда, че Петров е нападнат като кандидат-президент по време на кампанията му в Тетевен. Да кажа, че атентатът е организиран от службите и лично от вътрешния министър. Петров казал също, че това правителство щяло да е на власт още няколко месеца и след това той щял да контролира нещата. Даже обещавал благини за тези, които му помогнат, допълни Устинов.

Той разказа също, че на следващия ден бил закаран от свой познат на втора среща, този път в мандрата на Огнян Петров. Там пристигнали Мануил Сираков, шофьор и близък ятак на Трактора, както и един от адвокатите му – Ваня Траянова-Мараджиева. Двамата почнали да „просвещават” Устинов какво трябва да говори пред съда. Едно от нещата бе, да отрека твърденията на друг свидетел – Георги Цветанов, че е заплашван и бит от Петров. Казах им, че самият Петров ми е казал, как го е обработвал с лопатата и ако кажа, че лъже, значи самият аз да лъжесвидетелствам. Мараджиева ме успокои, че щяла да ме защитава, дори щели да ми наемат английски адвокат.

На следващия ден се провела третата от поредицата срещи – лично с Алексей Петров. Той директно поиска да кажа, че срещу него е имало атентат в Тетевен. Половин час ми обясняваше как да „обясня”, че е организирано нападението и че министър на МВР стои зад това.

Не се съгласих, защото познавам Алексей и знам, че е изключително коварен човек. Днес ти говори и обещава едно, използва те, а след това те захвърля и унищожава. В момента имам заведени дела от най-приближените му хора, което си е чист тормоз.

Държеше изключително много да премълча, че Първанов го е извикал за поръчката на убийството на Гриша Ганчев. Държеше на внсяка цена да не бъде споменаван бившия президент – явно това бе особено важно за него, допълни Устинов.

 

Кулезич го попита да разкаже как Тракстора му е поръчал убийството на бизнесмена Васил Божков.

Постъпих както смятах за редно: разказах всичко на г-н Божков в лична среща. Благодарен съм му, защото ми запази живота, като не съобщи името ми на службите. Алексей щеше да узнае и... После разбрах, че Божков и Петров са се срещнали. Каза ми Момчил Кръстев, който по същество отговаряше за „поръчката” – отпадала нуждата от следене на Божков.

По онова време, според Устинов, немалко момчета от НСО работели за частни лица и получавали възнаграждение за това. Когато избухна скандала, че 12 души са пазели Боби Цанков и Клюна – ген. Владимиров бе принуден да подаде оставка.

 

Колкото до „мократа поръчка” срещу друг бизнесмен – Валентин Шотев, Устинов мълчал дълго време, защото се надявал да бави нещата докато се променят обстоятелствата и убийството се отмени.

Нямам угризения, че съм мълчал дълго време, защото знам на какво е способен Алексей Петров и какво може да се случи на близките ми.

Освен това спасих живота на двама-трима души, завърши бившият служител на НСО и важен свидетел по знаковото дело „Октопод”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 13001 |05.05.2012 Алексей Петров припаднал, тръгна слух, че е отровен . 59| 7860 |03.05.2012 Съдът реши: Алексей Петров в ареста, опасен е! . 11| 7724 |03.05.2012 Арест за Алексей Петров поиска прокурор Костов . 11| 9572 |03.05.2012 Алексей платил за жилище с крадена от Калина кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads