Реклама / Ads
3| 6442 |25.02.2010 НОВИНИ

Утре четат присъдата за убитата Радостина

.
Радостина
Утре ще стане ясна присъдата за убитата варненка Радостина Евтимова. Решението ще бъде взето и обявено от 11 часа от Варненския окръжен съд.
 
Обвинителите по делото поискаха доживотен затвор без право на замяна за подсъдимия Георги Цветанов, който според обвинителният акт е извършител на престъплението. Тезата на адвокатите на Цветанов е, че престъплението е извършено от трети човек, а в хода на разследването са манипулирани доказателства.

„Според защитата Георги няма мотив да убие Радостина, с която са имали интимни отношения. Тезата на прокуратурата се гради върху изнасилването, което не е категорично доказано", заяви в съдебната зала адвокат Илиян Василев. Той смята, че обвинението за изнасилване е измислено, за да има мотив Георги да извърши убийството, прикривайки с него първото си престъпление. Експертизите не установяват със сигурност съвкупление, а само кръвонасядания, които могат да бъдат обяснени от проникването на всякакъв предмет.

При изслушванията Цветанов заяви, че с Радостина са имали връзка, по време на която са правили 9-10 пъти секс. За интимните им отношения, продължили точно една година според показанията му, може да се съди по еротичните снимки, които жертвата му е изпращала. В нощта на убийството Радостина и подсъдимият са имали предварителна уговорка да отидат в апартамента на ул. „Мир" след дискотеката, както твърди Цветанов.

Като „съмнително" защитата определи, че в нощта на убийството с телефона на Георги са направени два видеоклипа и още една снимка, които са изтрити. Единствено те не могат да бъдат възстановени, въпреки че експертизата е успяла да възстанови други 33 изтрити снимки, направени много по-отдавна със същия мобилен апарат.

Frognews.bg припомня, че тялото на обезобразената млада жена беше намерено на 6 март 2009 г. в жилище на ул. „Мир" във Варна. Радостина е била убита по особено жесток начин, по лицето и тялото й бяха установени множество прорезни рани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5218 |15.12.2009 Онкоболна осъди държавата, но не дочака присъдата . 2| 4758 |14.12.2009 Фандъкова гони кучетата от училищните дворове . 10| 5944 |03.11.2009 Намалиха с половин година присъдата за смъртта на Кембъла . 1| 4669 |26.09.2009 Спират светския живот на кучетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads