Реклама / Ads
25| 7975 |24.02.2016 НОВИНИ

Утринни фанфари от Бъчварова: Спад на грабежите и по-висока разкриваемост

.
Румяна Бъчварова
Заплахите към политици не е добре да се коментират широко, такива винаги има, проверяваме ги прецизно и преценяваме има ли нужда от допълнителна охрана, заяви по НТВ вътрешният министър Румяна Бъчварова. Заради проблема с охраната на Л. Местан сега се поразшумя повече, обясни тя.
 
Беше направен опит да се спекулира с охраната на Л. Местан, затова се реши да се даде информация в този случай, за да не се прави прецедент. Премиерът е изключително важна личност, проверяваме случаите на заплахи срещу него, но не е редно да дам повече информация. Уверявам, че работим отговорно по всички сигнали, тук няма политика, а професионална работа.

Няма основания за политически коментари. Едва ли човек, срещу когото има заплаха, ще използва това за ПР, няма логика, подчерта Бъчварова. За М. Димитров сигналът се проверява, добави тя. Не знаела защо Пеевски първоначално отказал охрана от НСО. Но подчерта, че службите работят изключително професионално.

За обирите напоследък тя каза, че не иска да разделя процесите на мандати. Един такъв грабеж като този на 400 000 лв от инкасо автомобил не може да бъде скрит, но от 2014 г. насам имало спад на грабежите и по-висока разкриваемост. Това показвало тенденция, че колегите работели активно. Бъчварова показа и графики, които сочели, че статистиката е реална. МВР има интерес от реални цифри, за да работи по-добре. За относително кратък срок ставало разкриването на извършителите.

Тревожността у обществото пречи да видим реалната работа, посочи тя. И се аргументира с разкрити случаи на обири на възрастни хора в Плевен и Сливен. В Сливен се провеждали непрекъснати специализирани полицейски операции по отношение на битовата престъпност.

Няма как изцяло да преодолеем този проблем, но усилията и желанието е изключително силно, каза тя и призова гражданите към повече доверие съм служителите в МВР.

Преди комисията в НС имаше 2 много важни форума, на които бяха разгледани факторите, заплашващи сигурността на страната, държавата е направила всичко възможно органите с власт и органите за сигурност да работят заедно. До този момент няма влияние на турските власти, може да има опити, каза Бъчварова.

Нямам проблем да работя с г-н Цветанов, работим от 2007 г., той има изключителен опит, представих му концепцията за новия закон за МВР. Този конфликт малко се преекспонира, аз съм склонна да чуя неговите предложения; винаги съм се разбирала с него за МВР, политически също, това е измислен сюжет, каза тя.

Премиерът е категорично решен да налага правила в държавата, коментира тя сюжета с отмяната на обществени поръчки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4976 |11.02.2016 Бъчварова: Грешка на езика беше изказването за ІІ лифт в Банско . 11| 4319 |29.01.2016 Бъчварова: Смяната на министри не влияе на стабилността . 3| 4268 |22.01.2016 Бъчварова: Радикализираният ислямизъм вече е в Европа . 21| 6928 |14.01.2016 Бъчварова: Аз отговарям за международното сътрудничество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads