Реклама / Ads
1| 3837 |22.12.2017 НОВИНИ

Уволнена шефка на детска градина: Има натиск чрез есемеси за прием „по втория начин”

.
Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои деца да бъдат приети „по втория начин”, който идва от дирекция „Образование” в Столичната община и от районните кметове. Това обяви в предаването „Тази сутрин” уволнената директорка на 164 ОДЗ „Зорница“ в кв. „Горна баня” Мариана Иванова.
 

Тя е получила заповедта за уволнение на 20 декември. Мотивите са, че има нерегламентиран прием на 24 деца.

 

Иванова уточни, че тези 24 деца са приети за четири години. Този прием става чрез документи за хронично заболяване или за специални образователни потребности след обаждане или есемес от началници в Столичната община.

 

Директорката е получавала есемеси от районния кмет на „Овча купел” Христина Семерджиева. По думите й натиск упражнява и директорката на отдел „Образование” Мария Минчева – обикновено чрез експерта Ирен Николова.

 

Мариана Иванова е готова да покаже писмени доказателства – есемеси. Категорична е, че на подобен натиск са подложени директорите на всички общински градини в София.

 

Тя е категорична, че пари не е взимала. Чувала е, че родители са плащали по 3000 до 5000 лв. на по-високо ниво, но признава, че няма доказателства.

 

ОДЗ „Зорница” е единствената детска градина с яслена група в „Горна баня”. Иванова е искала разширяване на градината и откриване на нови групи, но общината не е съдействала това да се случи.

 

Учителите в градината и родители на деца, които посещават или са посещавали ОДЗ „Зорница“ застават зад уволнената директорка.

 

„Категорично това не отговаря на истината. Аз разбирам нейните обвинения към Столична община, разбира се и към мен чух такива, като нейна защитна реакция. Аз лично съм готова да застана с името си, за да опровергая тези нейни думи”, каза шефът на дирекция „Образование” Мария Минчева.

Тя е длъжна в момента, в който над нея се упражнява натиск, да дойде и да ни съобщи, коментира зам.-кметът по култура и образование Тодор Чобанов.

 

От Столичната община твърдят, че директорка е уволнена след проверка за финансови злоупотреби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4180 |22.11.2017 Шефката на парламента: Ще бъда повече равна, отколкото първа . 2| 8641 |12.10.2017 Шефката на Софийския апелативен съд заподозряна в корупция по дело, свързано с КТБ . 1| 4866 |17.09.2017 Проф. Пилософ: София е единствената столица в Европа без детска болница . 0| 4564 |24.08.2017 Родители на протест заради уволнената учителка от СМГ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads