Реклама / Ads
23| 5682 |19.09.2011 НОВИНИ

Уволниха Лотар Матеус, национали пируват в чалготека

.
Лотар Матеус
След много скандали, натрупано напрежение и негативизъм, Лотар Матеус вече не е селекционер на България. Това призна лично президентът на БФС Борислав Михайлов след извънредно събрание на част от членовете на Изпълкома.
 


Временно треньор на България ще бъде Михаил Мадански, който е селекционер на младежите.

 

Решението предизвикало бурна радост сред българските национали, които си звъняли цял ден по телефоните и се поздравявали. Повечето се разбрали да полеят "победата" над германския спец в Син Сити като се съберат на лагер за последната среща от еврокампанията с Уелс. Най-доволен бил Валери Божинов, който не "помириса" националния докато Матеус ръководеше тима. И други се кефели, защото нямало вече да тренират двуразово, а щели да я карат по-полека. 

За пореден път се оказа, че когато всички ни бият, виновен е само треньорът, но не и великите български "звезди", коментира Димитър Стоев, дългогодишен футболен деец пред Frognews.bg. Така си тръгнаха Стоичков, Пламен Марков, Мъри Стоилов и др. Футболистите ни така и не разбраха, че изостанали на светлинни години от колегите си, не по игра, а по морал, възпитание и манталитет, допълни ветеранът Стоев.


Матеус имаше договор до края на квалификациите и няколко пъти пред немските медии твърдеше, че се е разбрал по мъжки с Боби Михайлов за продължаването му. Михайлов обаче разкри, че той няма да бъде подновен.


“Договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен, Причините за отстраняването на Матеус са много, не само слабите резултати в последните мачове. В отбора се насъбра много напрежение и негативизъм, така че промяната беше нужна. Матеус знае за това решение и няма да му бъде плащана неустойка“, разкри Михайлов.


Преди около месец самият Боби Михайлов, а след това и Лотар Матеус обявиха, че контрактът му ще бъде продължен. В крайна сметка неговият пост временно ще поеме Михаил Мадански, който води младежкия ни тим. Мадански ще бъде начело на България в контролата с Украйна на 7 октомври, както и в последната евроквалификация с Уелс на 11 октомври.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5607 |23.06.2011 Уволниха шефа на "Булгартрансгаз" . 7| 6124 |17.06.2011 Уволниха ме, защото не исках "да раздават органи под масата" . 12| 4940 |09.06.2011 М. Димитров: Национализация в 21 век е недопустима . 24| 6587 |22.05.2011 И. Цанев: Национализмът на Атака се радикализира, има опасност за сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads