Реклама / Ads
3| 6211 |05.11.2010 НОВИНИ

Уволниха шефа на АЕЦ "Козлодуй"

.
Трайчо Трайков
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков освободи изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов. Новината съобщи самият министър, който е в Козлодуй, за да присъства на пускането на турбината на 6 блок на АЕЦ-а след годишен планов ремонт.
 

Овакантеното място ще бъде заето от Костадин Димитров - досегашен финансов директор и член на Съвета на директорите на централата.

За наследник на Димитър Ангелов в съвета пък ще бъде предложен Александър Николов - дългогодишен инженер и бивш производствен директор.

Министър Трайков благодари на Ангелов за работата му през последната една година и три месеца.

Той посочи, че е приел оставката му, тъй като пред АЕЦ "Козлодуй" предстоят много важни задачи както в оперативното ръководство на централата, пазара на електроенергия, така и в предстоящите дейности по продължаване на ресурса на Пети и Шести блок, а Ангелов бил в пенсионна възраст.

Трайков отрече причината да е ремонта на тръбите на блок 6.

В 11:46 часа шести блок на АЕЦ "Козлодуй" бе включен в паралел с енергийната система на страната, след извършена проверка и издадено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. 1000-мегаватовият блок бе спрян за планов годишен ремонт на 18 септември 2010 г.

Ремонтът продължи повече от първоначално предвидения срок - 30 октомври, поради възникнала необходимост от подмяна на защитните тръби на органите за регулиране на Системата за управление и защита на блока.

По време на плановия годишен ремонт на шести блок бяха изпълнени всички планирани ремонтни и инвестиционни дейности и реакторът бе презареден със свежо ядрено гориво.

Днес, 5 ноември, другият 1000-мегаватов блок на АЕЦ "Козлодуй" - пети блок, работи с натоварване от 100%.

Припомняме, тазгодишният планов ремонт на 6 блок бе съпътстван от напрежение, тъй като установени дефекти, за които бяха поръчани детайли от Русия, заплашиха пуска на блока да стане с голямо закъснение и милиони загуби.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7967 |17.10.2010 Г. Котев: АЕЦ "Козлодуй" работи с рециклирано гориво . 1| 5337 |05.10.2010 Уволниха БДЖ шеф след влаковата катастрофа в Драгоман . 2| 4945 |29.06.2010 Уволниха дисциплинарно предателите на матурата . 19| 5784 |17.06.2010 ЕП: В "Козлодуй" се използва съмнително гориво, викат шефове на АЕЦ в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads