Реклама / Ads
38| 7226 |08.01.2012 НОВИНИ

Уволниха шефове на “Автомагистрали” ЕАД

.
Лиляна Павлова
Двама от директорите на "Автомагистрали" ЕАД са били уволнени днес заради кризисната ситуация по АМ "Хемус". Това стана по време на свикания от вътрешния министър Цветан Цветанов кризисен щаб.
 

 

Мотивите са "несправяне със създалата се ситуация" и лоша координация между институциите.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите.

 

Двамата, които носят конкретна отговорност за хаоса по пътищата,  са господата Николов и Антонов. Те са освободени с моя заповед. С моя заповед е променен и уставът на дружеството. Новото ръководство, което ще бъде определено днес, от утре ще влезе в сила, и ще работи по нов устав с ясната отговорност на лице, което ще бъде определено. За момента временно е поета отговорността чрез кризисния щаб и Ситуационния център в Агенция „Пътна инфраструктура”, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

По време на днешното заседание вътрешният министър Цветан Цветанов отбеляза, че основен виновник за блокадата на магистрала "Хемус" са водачите на тирове.

 

По думите му те са тръгнали неподготвени на път, с неподходящи гуми, и не са се съобразили с препоръките на пътната агенция, съобщи Фокус.

 

Неизпълнението на полицейски разпореждания от страна на шофьорите на тировете е било основната причина за утежнената ситуация на магистралите "Струма" и "Хемус", каза министърът.

 

На магистрала "Струма" два тира не са изпълнили полицейските разпореждания и са потеглили, след това са закъсали, което е довело до закъсването на още 80 автомобила, впоследствие изтегляни с високопроходима техника.

 

На прохода "Витиня" ситуацията е била подобна.


Във вчерашните сутрешни часове, когато полицейските служители започнаха да нареждат камионите на опашка, първите тирове не изпълниха полицейските разпореждания и се получи едно затапване, което създаде изключително тежка обстановка през целия ден и цялата нощ, посочи Цветанов.

 

По последна информация движението по автомагистрала "Хемус", която вчера цял ден бе блокирана заради непочистени от снега настилки и закъсали тирове, вече и изцяло възстановено.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7268 |16.12.2011 Уволниха шефа на паметници на културата . 1| 5949 |01.11.2011 Сменят шефове в "Булгартабак" . 23| 5670 |19.09.2011 Уволниха Лотар Матеус, национали пируват в чалготека . 11| 7040 |16.09.2011 МВР-шефове дават, серж. Кирилов - не дава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads