Реклама / Ads
71| 9280 |19.06.2012 НОВИНИ

Уволнили Богомил Бонев, за да получи Ал. Петров застрахователен лиценз

.
прокурор Светлозар Костов
Още един бивш министър - Муравей Радев (финансов министър в кабинета „Костов"), ще влезе в съдебна зала, за да даде показания по мегаделото „Октопод".
 

Това заяви прокурор Светлозар Костов като припомни, че пред съдия Румяна Ченалова, ще се изправи и ексшефът на МВР Богомил Бонев.

По време на днешното заседание свидетелката Даниела Конова хвърли бомба, заявявайки, че Богомил Бонев е бил свален от министерския пост, тъй като е пречел на застрахователно дружество „Левски Спартак" (по-късно преименувано на "Лев инс") да получи лиценз. Припомняме, ген. Бонев бе уволнен от тогавашния премиер Иван Костов и заменен с Емануил Йорданов.

„Ако Бонев не беше сменен, „Левски Спартак" никога нямаше да получи лиценз. Факт е, че само 10 дни след неговата оставка, компанията получи лиценз", заяви Конова, която е била шеф на дирекция „Застрахователен надзор" към Националния съвет по застраховане.

В този съвет, с председател Муравей Радев, влизали още тогавашният правосъден министър (от 1999 г.), вътрешният министър Богомил Бонев, социалният министър Иван Нейков, един преподавател от Стопанската академия в Свищов и един представител на Асоциацията на българските застрахователи.

Конова е напуснала дирекцията през януари 2000 г., след като „Левски Спратак" е получил лиценз. Според нея това било неморално.
Тя обясни, че първоначално лиценз на „Левски Спартак" е отказан, тъй като е имало нарушения на законовите изисквания при прелицензиране на дружеството и са използвани не само собствени средства, но и капиталови.
Конова поясни, че при смяната на собствеността на застрахователното дружество като собственик са влезли и израелски инвеститори.

По думите на свидетелката, до нея е достигнала информация, че зад тези израелски фирми стоят израелските тайни служби Мосад.

Информацията за връзката на израелските инвеститори с Мосад, прокурор Костов обаче не можа да потвърди колко е достоверна. „Има такава информация, но не знам дали това е така".

Прокурорът допълни, че имало информация от МВР, че са налице данни за престъпления на израелските инвеститори и че кандидатите за лиценз не извършват по занятие застрахователна дейност, а са заети в областта на мебелната промишленост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5418 |15.07.2011 Хр. Друмев приплака, уволнили го на 79 години . 17| 6708 |25.04.2008 Станишев, Доган и царя се събират в хотел на Богомил Бонев . 12| 5132 |05.09.2007 Богомил Бонев знае за агент от ДСБ, за когото документите са унищожени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads