Реклама / Ads
0| 5064 |27.01.2010 НОВИНИ

Ваканционна "война" за чужди езици между деца и родители

.
Лагерите се радват на по-голяма популярност сред децата Източник: Вяра Йовева
Според проучване, организирано от консултантска агенция за образование ДАРБИ, 61% от децата от 4-ти до 9-ти клас у нас предпочитат да ходят на море и в чужбина.
 
65% от родителите обаче са на друго мнение и поставят на първо място летните програми извън страната за развиване на чужд език и други курсове и обучения в чужбина. Проучването е направено във връзка с изложението „Отворени врати за образование в чужбина 2010”, на 30 – 31 София и „Магазин за езиково обучени, курсове и ваканции” в рамките на изложението, където родители и деца ще могат да изберат най-подходящия начин за оползотворяване на времето през ваканцията.

Ще бъдат представени възможности за езикови курсове в Великобритания, Ирландия, САЩ, Малта, Германия, Австрия, Франция, Италия, Испания. Ще бъде намерено занимание и на по-авантюристичните характери със стипендия в размер на 500 евро за групово пътуване. При проучването на анкетираните 435 ученици и техните родители е поставена задачата да оценят къде биха искали да прекарват ваканциите си по скала от 1 (не би било добре) до 5 (би било чудесно) и е оставена възможност да добавят свои предпочитания. Най-малък брой точки събира оставането през ваканцията на лятна занималня или вкъщи. Почивка при баба и дядо също не се радва на особена популярност сред подрастващите.
Възможността да учат чужд език в чужбина е оценена като любима от всяко пето дете и е посочена като най-добрата ваканция от 65% от родителите. Родителите също оценяват опциите за оставане на лятна занималня и вкъщи като най-малко предпочитани. Едва 2% от родителите посочват оставането вкъщи като предпочитана опция. Лагерите се радват на по-голяма популярност сред децата, отколкото сред родителите.
Най-голям брой от децата, които са се възползвали от опцията да посочат свое предложение за прекарване на ваканцията са посочили, че мечтаят за пътуване в космоса и до други планети.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4381 |06.12.2009 Заражда се напрежение между лекари и министър Нанев . 14| 5215 |03.12.2009 Борисов защити „милиона” на Първанов, но конфликтът между тях оставал . 38| 8282 |02.12.2009 Стиховете за Б. Борисов - вече преведени на европейски езици . 17| 4998 |27.11.2009 Между Първанов и правителството има работно напрежение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads