Реклама / Ads
6| 3243 |02.02.2021 НОВИНИ

Валентин Антов смени ЦСКА с Болоня от италианската Серия ”А”

.
21 годишният Валентин Антов направи сензационен трансфер, след като стана ясно, че ще играе в Серия ”А”. Талантливият бранител, който стана футболист №2 на България за 2020 година, ще продължи кариерата си под ръководството на Синиша Михайлович в Болоня.
 

Буквално няколко часа преди затварянето на трансферния прозорец в Италия директорите на "рособлу" Алберто Бигон и Валтер Сабатини са постигнали договорка с Гриша Ганчев.


Родният футболист ще играе първите шест месеца под наем, а официално от лятото ще стане играч на 7-кратните шампиони в Калчото. До лятото "червените" ще получат сумата от 500 000 евро, а след това ще вземат още три милиона евро, когато се активира задължителната клауза за откупуване. Това означава, че на "Армията" ще постъпят общо седем милиона лева за талантливия футболист.


Италианският клуб също обяви трансфера на Антов в официалния си сайт, като съобщава, че младокът ще играе под наем в тима, а след края на сезона ще бъде активирана задължителната му откупна клауза, "която зависи от определени обстоятелства".


Трансферът е доста изненадващ, въпреки че от седмици се знае за сериозен интерес към 20-годишния футболист от различни клубове на водещите първенства на Европа.


Шефовете на Болоня направиха всичко възможно, за да си гарантират услугите на родния талант, като дори се разделиха по-рано през деня с аржентинския централен бранител Науен Пас, който бе пратен под наем в Кайзериспор, оставяйки позиция на Антов.


Израсналият на "Армията" Вальо Антов е вторият българин, който ще може да играе с екипа на Болоня в най-силното първенство на Апенините. Преди 30 години, когато Калчото беше най-силното първенство на планетата, там игра легендарният централен защитник на Левски Николай Илиев.


За Антов това е огромна крачка напред в кариерата му, която се движи с големи крачки нагоре през последните 18 месеца. Хубавото е, че новият му треньор Синиша Михайлович не се притеснява да залага на млади играчи, които имат талант. Именно той пусна на вратата на Милан Джанлуиджи Донарума, когато бе едва на 16 години.


Това е втори голям трансфер на Гриша Ганчев от ЦСКА-София в Серия "А". Преди две години Кирил Десподов, който бе играч №1 на България за 2018 година, бе продаден на Каляри. Крилото обаче нямаше късмет в Калчото.


Столичанинът напуска "червените" след 82 мача и три гола, като 17 от тези двубои са в Лига Европа(б.а. 10 през този сезон, в които впечатли в двата мача срещу Рома). Именно върху това наблягат и колегите от Италия, че въпреки крехката си възраст той вече има опит в Европа, носил е лентата на гранд и е част от националния тим на България, за който има вече три мача.


С Антов българите в Серия "А" стават двама, той се присъединява към тарана на Специя Андрей Гълъбинов, който пък бе част от Примаверата на Болоня преди повече от 13 години.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3414 |18.01.2021 Ген. Мутафчийски предлага мобилни екипи и ваксинационни центрове на две смени до 22 часа . 9| 4106 |04.01.2021 Доц. Валентин Вацев: Всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ . 85| 11839 |03.01.2021 Манолова не отговори на редица въпроси: С кои бизнесмени се е срещала, нов морал ли предлагат с Отровното трио . 19| 4541 |22.12.2020 Валентин Вацев: В БСП има хора, които съзнателно казват, че по-добре партията да загуби изборите, отколкото Корнелия Нинова да остане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads