Реклама / Ads
5| 6232 |16.04.2013 НОВИНИ

Валентин Николов: Ще уволним Камен Костов, ако му бъде повдигнато обвинение

.
Валентин Николов Източник: Булфото
Предложих на бившия шеф на СДОТО Камен Костов да стане шеф на безопасността в АЕЦ "Козлодуй", защото исках да взема професионалист за тази дейност. Тогава обаче не бях наясно за допуснати нарушения в работата му със СРС-тата.
 

Това каза шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов пред БТВ. Той е категоричен, че ако срещу него се повдигне обвинение, ще бъде освободен. Николов отрече някой от ръководството на ГЕРБ да му е препоръчал този човек за работата. Според него бившият шеф в МВР се чувствал много подтиснат и не е очаквал да се стигне до тези разкрития на прокуратурата.

"Екипът от специалисти, които работиха при получения сигнал за аварията в 5 блок, се справи професионално", каза още шефът на АЕЦ "Козлодуй". Самият той е бил информиран по телефона за ситуацията и веднага е пристигнал на място в централата. Според думите му положението е било овладяно за часове, а сега се правят последни ремонтни дейности. До утре блокът може да бъде пуснат в експлоатация.
"В момента 340 милиона лева стоят в НЕК. Тези пари са за модернизация на пети и шести блок", каза още шефът на АЕЦ "Козлодуй".

"Лошото е, че компанията е в лошо икономическо състояние, а и пазарът на електрическа енергия продължава да е силно ограничен и цените са ниски. Това не позволява отделянето на допълнителен ресурс за тази дейност в момента. Но това е работа, която няма алтернатива и е в интерес на цялото общество. Ако спрат двата работещи блока на централата, токът ще скочи с 15-20%", коментира Николов.

През юни ще стане ясно каква квота ще има АЕЦ на свободния пазар и дали ще могат да се отделят средства за модернизацията.

"Бях против високата такса за пренос, но решението за нея е на ДКЕВР", коментира Николов. Според думите му сега правителството трябва да направи всичко, за да отпуши износът на българските производители на електроенергия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7685 |11.03.2013 Борисов освободи социалния зам.-министър Валентина Симеонова . 21| 6680 |08.01.2013 Валентин Петров за Frognews.bg: Дълбоко вярвам в правосъдната система . 23| 8737 |17.06.2012 Проф. Никола Николов: Не съм взимал подкуп, беше клопка! . 87| 7624 |15.06.2012 Оправдаха Валентин Димитров - Топлото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads