Реклама / Ads
3| 5403 |27.11.2014 НОВИНИ

Валентин Петров: ДАНС проспа 5-6 години

.
Аз бих казал, че акцията на ДАНС е не малко закъсняла, а много закъсняла, защото за ислямски фундаментализъм се говори много отдавна и не само се говори, ние виждаме какво се случва. Това каза бившият шеф на полицията Валентин Петров по „Фокус”.
 

Поне от няколко години насам забелязваме това, че има стремеж за ислямизиране на циганското население, даже вече това не е само сред циганското население, а сред такива бедни маси от българското население. ДПС и въобще турците се опитват по всякакъв начин да компенсират липсата на свои избиратели с насаждането на ислямизъм в определени общности. Не казвам, че ДПС стои изцяло зад ислямизма, но това е начин тези хора да бъдат привлечени като общност и да подкрепят определена политическа сила. Това го говорихме и далеч преди изборите всички видяха как едни групи от хора, маса от хора бяха привлечени от тази политическа сила и там, където тя нямаше никакво влияние в крайна сметка започна да разширява влиянието си, компенсира загубените гласове от нейни привърженици, които напуснаха страната и това е част от нещата. Така че тези процеси не са от вчера, не са от два-три месеца, това е години наред. Така че аз смятам, че доста закъсняха службите, още повече, че ДАНС от 2008 година поспа едни 6-7 години, заяви той.

 

Според него нещата преди година и сега са много различни. Аз ви предлагам да поразсъждаваме малко върху това, което видяхме преди около година, и което виждаме сега от репортажите на вашите колеги. Вие представяли ли сте си някога, че по този начин могат да изглеждат български граждани така, както ги видяхме преди около година, така, както ги виждаме тези дни в репортажите в районите на Пазарджик, Пловдив, Асеновград и т.н., виждате едни хора, които изглеждат доста странно за нашите представи, с едни странни бради, с едни странни прически, жените със съответните бурки и т.н.. Това говори по-добре от думите на Писанчев. Дали има такива клетки, дали няма такива клетки, вие виждате какво се формира в съзнанието и в поведението на тези хора. И, ако това го няма, за което той говори сега в момента – ислямски фундаментализъм, и в крайна сметка, ако днес го няма, то неговите основи са поставени. Кадрите, които виждаме са страскащи и плашещи, заключи Валентин Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5899 |27.11.2014 Росен Петров: Не се знае що е то радикален ислям . 9| 5210 |27.11.2014 Алгафари: Акцията на ДАНС бе глупава показност пред братските служби . 21| 8123 |27.11.2014 Гяуров: Приемам с тежка насмешка думите на шефа на ДАНС . 5| 5426 |26.11.2014 Ген. Атанасов: В ДАНС са несигурни и правят показни акции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads