Реклама / Ads
2| 5312 |27.07.2017 НОВИНИ

Валентин Радев се ядоса: Не е уместно да ми се иска оставката

.
Валентин Радев
Усещането е такова, че не владеем положението. Според статистика не може да се говори, че са се върнали мутренските времена. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в предаването.
 
В подкрепа на думите си Радев показа статистика от 90-те години до сега на умишлените убийства. Според нея убийствата днес са по-малко, но нивата се запазват високи. „Това показва статистиката. Това са случайни съвпадения“, категоричен бе министър Радев. „Опитваме се да ги разкрием. Работим“, увери министърът пред БНТ.

Той призова да се изчака разследването, след което можело да се окаже, че нещата не са такива, каквито изглеждат. „Няма нови новини около трите случая от последните дни. Работи се, но нищо ново не може да се каже публично. Не можем да сложим камери навсякъде. Хората имат по две очи и уши, ако ги умножим по 7 милиона, това ще бъде по-добре от камери“, категоричен бе вътрешният министър. Той допълни: „Нека свидетелите да се обадят и да разкажат“. „Аз казах, че ако още веднъж се случи подобно нещо, ще се усъмня, че има нещо политическо. Вече обаче съм убеден, че не е така“.

Министър Радев призова да не се стига до саморазправи. „Държавата си има органи. Да не се прави самоуправство“. Вътрешният министър анализира и крайните прояви на агресия. „Всички сме длъжници по веригата - семейство, детска градина, училище. Къде е границата на реда, кой носи отговорност? Нивата на агресията показва, че има повреда в обществото. Има много изпуснати нива. Защо оставаме всичко на МВР? Аз също съм гражданин и страдам за децата. Защо е тази агресия? В Европа сме? Заради бедност ли? Защо трябва да ни настига и това зло? Да се замислят всички по веригата, а не само да обвиняват МВР“, призова Валентин Радев.

Той отбеляза, че се сваля нивото на нетърпимост. „Не трябва да я има тази агресия. Трябва да сме по-смирени. Трябва да внимаваме с институциите и с полицаите, да ги обгрижваме повече. Да имаме доверие в тях. Когато искаме от тези хора, трябва да отразяваме доброто. Авторитетът се изгражда двупосочно. Наясно съм, че това е ерозирало през годините. Авторитетът на институциите трябва да бъде пазен. Тази хора ни пазят с цената на живота си. Два пъти повече полицаи умират в родината си, отколкото военни в мисии в чужбина. Трябва да сме отговорни към тях“, подчерта вътрешният министър.

По повод искането на неговата оставка от страна на опозицията, министър Радев каза: „Аз съм временно на този пост. Не намирам за уместно в този момент да се иска оставката на министъра на вътрешните работи“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4691 |25.07.2017 Радев за биячите на жените: Търсим ги, много искам да ги намерим . 0| 4988 |25.07.2017 Юристи искат Радев да наложи вето на Закона за съдебната власт . 9| 9686 |25.07.2017 Арман Бабикян: Босият Радев е нищо пред политическото порно в България . 2| 5705 |20.07.2017 Нинова и Радев обсъдили антикорупционния закон на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads