Реклама / Ads
6| 17658 |04.05.2017 НОВИНИ

Г-н Валентин Радев, преметнахте ли ни за сефте?

.
Валентин Радев
С първата си медийна изява новоизбраният шеф на МВР Валентин Радев разигра сценка, в която демонстрира завидни актьорски умения. Дали ни излъга, нека всеки сам прецени. С очевидно престорена небрежност, така между другото, той заяви: Сигурно ще изненадам Цветан Цветанов, но съм си избрал човек за главен секретар на МВР. Това е директорът на СДВР Младен Маринов.
 

Малко след това Радев сподели, че вече е успял да си поговори с професионалите и така стигнал до избора на най-важната фигура във вътрешното ведомство. Г-н Радев, наистина ли си помислихте, че сме ви повярвали?! В МВР не се ловят толкова лесно на такива въдици. Това вече трябва да ви го е казал Цветанов, на когото сте човек, както сам твърдите. 


Провокирахте ме, г-н Радев и аз да ви призная нещо. И дано не ми се разсърди Цветанов. Още преди една седмица името на Младен Маринов се завъртя като вероятен главен секретар сред депутатите на ГЕРБ. Екипът на Фрог научи новината за избора на Младен Маринов не от кой и да е, а от депутатите на ГЕРБ.  И го написахме преди да съобщите радостната за народа вест. Е хайде, като вече изпечено ченге, ми кажете как става тази работа? Едно се случва на практика, а друго се заявява. Защо ли намирисва на задкулисие? През последнитех два дни всички депутати на ГЕРБ бяха наясно с номинацията на Маринов и не го криеха. Сега остава само Цветанов да не е знаел за това. Звучи ли ви правдоподобно?!

 

Все пак да предположим, че сме се хванали на въдицата ви. Как точно, г-н Радев, решихте да заложите на Маринов  от краткия си разговор с него? Познавате ли го и от колко време? Какво знаете за миналото му? Какви разкрития е направил като полицай? Какви са резултатите на подопечната му столична дирекция? Какво мислят за него другите професионалисти, с които също сте си хортували и както твърдите, много сте харесали?  Мога да продължа да питам още много...

Ако решението ви Младенов да оглави многохилядната армия от ченгета, почива на моментно впечатление, горко на подопечните ви. Чакат ги неочаквани времена. Експерт като вас, който виждали сме, е действал рационално и отговорно в критични моменти, не би постъпил така. Ще ви призная, полицаите още от сега са категорични, че в МВР  няма да "мръднете" без Цветанов, Борисов и Пеевски. А вие сте тръгнали да ни показвате, че сам екип си избирате?!  Г-н министър, години наред се твърди, че Младен Маринов е човек на модела КОЙ. Разровете се повече в тази материя, може пък като шеф на МВР да откриете повече доказателства за това от нас, журналистите. Знам, че този фалстарт не от особено значение за обществото. За някои може написаното да се стори заяждане, дребнавост на фона на проблемите, които тепърва ще решавате. Но той говори много на тези, които могат да виждат какво има между думите. И кой всъщност се оглежда там.

Катя Илиева   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4742 |04.05.2017 Валентин Радев призна: Харесах си Младен Маринов за главен секретар . 2| 4125 |08.04.2017 Валентин Радев: Европа ще се откаже от максималната толерантност . 5| 4435 |24.03.2017 От президенството: Елена Йончева напусна ген. Радев, а не е уволнявана . 0| 3709 |15.03.2017 ЦИК сне имунитета на д-р Валентин Павлов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads