Реклама / Ads
12| 7072 |03.07.2014 НОВИНИ

Валентин Цоновски: За отвличането на Лара използвахме кетчър

.
За отвличането на Лара сме използвали кетчър. Това каза бившият шеф на отдел „Престъпления с висока обществена опасност” Валентин Цоновски след разпита му в СГС по делото срещу Цветан Цветановя, предаде репортер на Фрог нюз.
 

 

Топполицаят престоя близо час в съдебната зала на СГС, където при закрити врата тече процеса. Той уточни, че колата с техниката е била ситуирана близо до дома на Евелин Банев-Брендо, но на практика тя не е записвала. Освен това той добави, че преди да бъде използвана колата служителите на МВР са получили всички необходими документи и разрешителни за нея. Цоновски не пожела да разкрие повече за дадените от него показания, като напомни на журналистите, че процесът е секретен.  Преди него показания даде ексглавния секретар на МВР Калин Георгиев, който в продължение на 1, 5 часа изложи тезата  дали е имало нерегламентирано подслушване с помощта на кетчърите. Най-кратко в съдебната зала престоя бившият вътрешен министър от служебното правителство Петя Първанова. Тя подмина с мълчание всички въпроси на медийте.

 

В момента тече разпита на Йордан Монов, който е началник сектор „Отвличане” в Главна дирекция „Криминална полиция”. Защитникът на Цветанов обяви пред Фрог нюз вчера, че се надява съдебното следствие да приключи в рамките на деня. Ако това се случи следва да се пристъпи към пледоарии и присъда.  Срещу Цветан Цветанов се водят още две дела. Едното е свързано с злоупотреба с парични средства, тъй като е разрешил да бъдат изпланети 50 000 лв. обезщетение на бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. По него на първа инстаниця ексминистърът беше оправдан. Другото дело е за 6-те „не”, които той  е написал върху исканията за подслушване на Тодоров. По този случай СГС даде 4 години затвор на Цветанов. Предстои двете съдебни саги да се разгледат на по-горна инстанция в САС.   
 

Следващото заседание по делото ще бъде на 23 септември, тъй като съдът не е уважил искането на адвоката на Цветан Цветанов Менко Менков да се гледа по съкратената процедура. Като свидетели са заличени Сергей Станишев, Мирослав Найденов и Емил Димитров.

 



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7670 |16.03.2014 Ген. Валентин Петров:В Лясковец полицаите са подценили и не са проучили обекта . 40| 8042 |06.02.2014 В. Цоновски: Ще съдя Гр. Здравков и "Антимафия" за клевета! . 34| 8663 |13.12.2013 Валентин Касабов: Защо никой не говори за офшорките на Сидеров? . 6| 7919 |15.08.2013 Валентин Божков от ареста - на работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads