Реклама / Ads
7| 4209 |10.11.2014 НОВИНИ

Валери Жаблянов: Гарантирането на социалните плащания е приоритет за БСП

.
Валери ЖаБлянов
Приоритет на БСП Лява България, като опозиция в парламента, ще бъде гарантирането на социалните плащания. Това заяви в предаването „Денят започва” по БНТ депутатът от левицата Валери Жаблянов. Социалистът прогнозира, че ако управляващите замразят социалните разходи, това ще предизвика ново обществено напрежение.
 
„Всеки опит да се върнем към финансовата философия на предишния кабинет на Борисов, ще доведе до социални напрежения. БСП го казва сега, за да не се спекулира след това. И господата от десницата трябва да знаят, че въпреки че изборите им дадоха възможност да съставят кабинет, задачите и очакванията към този кабинет не са десни. Да помислят какво смятат да правят”, предупреди народният представител.

„Ние категорично заявихме нашата опозиционна линия на пленума в събота, като в декларацията си записахме няколко важни неща”, припомни Жаблянов. Социалистът отбеляза също, че правителството, което се сформира, не е дясно-центристко, а дясно, защото в него влиза както част от кабинета на Бойко Борисов от предишния мандат, така и Реформаторският блок, който е дясно-консервативен.
„Влезе също и АБВ и това е доказателство, че тази политическа организация винаги е преследвала лични властови проекти”, категоричен бе Валери Жаблянов. По думите му най-голямата опасност, която се задава в момента, е разнородната парламентарна подкрепа за правителството, опитът да се комбинират вътре различни корпоративни интереси и директното вмешателство на ръководителя на Европейската народна партия Жозеф Дол в съставянето на кабинета.
„Правителството ще отразява интересите на много малка част от българите, на най-богатите хора и тези, които имат монополни позиции в икономиката”, убеден е социалистът.

Жаблянов коментира и промяната в Българската социалистическа партия. По думите му тя е всеобхватен процес и не може да бъде сведена до персонални промени във висшите й органи. „В политическа партия като БСП, със структури в цяла България, с един сериозен политически, кадрови потенциал, промяната не може да бъде само в Изпълнителното бюро на партията”, посочи представителят на левицата.

Според Жаблянов промените имат значение, но за да може БСП отново да заеме мястото на партията, която е категорична опозиция на установения модел и за да бъде в състояние да промени курса на управление от дясно и консервативно, към ляво и социално, партията трябва да се разшири кадрово и да подобри организационното си състояние.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5137 |03.11.2014 Жаблянов: Служебното правителство харчи пари без отчет . 1| 5538 |30.10.2014 Валери Симеонов: Нищо фатално не е станало . 7| 4856 |27.10.2014 Валери Симеонов: Искаме само грамотните българи да гласуват . 15| 4981 |18.10.2014 Жаблянов: Не можем да подкрепим правителство на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads