Реклама / Ads

3| 4203 |28.09.2015

Валери Жаблянов ще бъде докладчик на Комисията по култура, образование и спорт на ПАСЕ

.
Валери Жаблянов
Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов присъства на откриването на заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург. Като извънредна точка за обсъждане в дневния ред е включена темата за бежанците.
Жаблянов е член на Комисията по култура, наука, образование и медии. След гласуване преди 3 месеца той е определен за докладчик на мнение за Конвенция за интегрираната сигурност на спортни състезания и футболни срещи. Проектът на Конвенцията е изработен след становище на Съвета на министрите от декември 2013г, според което предишната Конвенция от 1995г не покрива новите условия и е необходима нова.

 

Жаблянов обясни, че новата Конвенция предвижда създаването на Съвет по безопасността в спорта и футболните срещи. В нея ще има по един представител на страните-членки на Съвета на Европа. Освен новият орган се предвижда да има нов принцип – интегриран. Той включва третирането на безопасност, сигурност и общи стандарти при изграждането на спортни съоръжения. В доклада си Валери Жаблянов е направил предложения за корекции, които са съгласувани със Секретариата и ще бъдат разгледани на заседанието. Предвижда се и създаването на обща система за оценка на риска преди, по време на и след спортни състезания и футболни срещи, поради което трябва да се създаде национална база данни от държавите, подписали Конвенцията, както и да има институционален обмен на информация.

 

Друга причина за посещението на народния представител на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  е и изборът на нов председател на групата на S&D, заради изтичането на мандата на сегашния Андреас Грос. Предложени бяха две кандидатури, изслушани по-рано през деня – на австриеца Стефан Шенах и на италианеца Мекеле Николети. След гласуване беше избран Николети.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Миков в Троян: Донка Михайлова отново ще бъде предпочетеният кмет 3| 4766 |28.09.2015 . Заместник-председателят на НС Димитър Главчев: Георги Андонов ще бъде категоричният победител в Гоце Делчев 2| 4269 |26.09.2015 . Жаблянов: Против атестацията сме на учителите на 4 години 2| 4047 |24.09.2015 . Акушерката Емилия Ковачева иска да бъде освободена от ареста 2| 3849 |17.09.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ