Реклама / Ads
6| 5602 |27.09.2019 НОВИНИ

Валери Симеонов: Борисов махна Цветанов заради Доган

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Цветан Цветанов бе освободен от ръководството на ГЕРБ, след като извърши пробив в смесените райони, където ДПС се е настанило трайно и е изградило феодални общности. Цветанов успя да разбие този монопол, да вкара общински съветници от ГЕРБ и на предстоящите местни избори, може би щеше да вкара и кметове в тези райони, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов.
 

Цветанов бе освободен поради твърде топлите връзки по върховете между ГЕРБ и ДПС. Защо ще премахнеш от ръководството човека, който за първи път от 30 години прави такъв пробив в смесените райони? Заради икономически обвързаности като тази с ТЕЦ "Варна", собственост на Ахмед Доган. Държавата бе изнудена, изнасилена да даде студен резерв и подари около 60 млн. лева на ТЕЦ "Варна" още в първата година, в която беше собственост на Ахмед Доган, заяви Симеонов.

 

В отговор на въпрос може ли Доган да накара ГЕРБ да махнат зам.-председателя си, Симеонов заяви: "Да, мисля, че това е факт". Според него, прокуратурата в момента е прекалено близо до изпълнителната власт, а трябва да бъде по-независима, посочи лидерът на НФСБ.

 

Гешев е единствен кандидат за прокурор. И на какво основание протестират тези хора, удивява се В. Симеонов. Защо те не излъчиха друг кандидат? На изборите сега в редица общини ще има само един кандидат за кмет. Хайде сега цяла България да тръгне да протестира, каза Валери Симеонов.

 

След фалита на "Томас Кук" не се прави достатъчно за блокираните у нас туристи, смята Валери Симеонов. "Първото, което трябваше да бъде направено, бе българската държава, не само Министерството на туризма, спешно да намери самолетни компании, които незабавно да поемат извозването на туристите. Това като разход трябва да се поеме от държавата. Ако има организирана по-мащабна кампания, в случая има 6 000 души, това ще струва не повече от 150 евро на полет. За всяка можем да плащаме по 300 лева, а за един турист не можем?", риторично запита Симеонов.

 

Държавата трябва да се обърне към тези хора, които са си плащали данъците. Те вече два месеца не са си получили парите, защото са били изнудени от "Томас Кук" с два месеца забавено плащане. Поне държавата да им приспадне ДДС-то – да им го върне или да не им го събира, коментира Валери Симеонов. Според него, след фалита на компанията десетки български хотели и туроператори ще имат затруднения и могат дори да фалират.

 

В Гърция, например, се подготвя именно намаляване на ДДС за онези фирми, които са поели ангажимент към "Томас Кук”. Това у нас не се прави, смята депутатът. "Според българските закони, за да има каквито и да е било правни претенции към която и да е било туроператорска фирма, тя трябва да е регистрирана по българското законодателство. "Томас Кук" регистриран ли е като туроператор в България? Ако не е, тогава всичките ни претенции ще останат на хартия", заяви Валери Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5066 |27.09.2019 Първан Симеонов: България се раздели на отбор „Промяна“ и отбор „Статукво“ . 4| 4087 |26.09.2019 Борисов от Южна Корея: Най-отпред бих поставил взаимоотношенията между нашите университети и академии . 14| 4902 |25.09.2019 Борисов троши дъска с юмрук, получи девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо . 10| 4598 |24.09.2019 Борисов кацна в Южна Корея, предстои му среща с премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads