Реклама / Ads
4| 3664 |23.10.2018 НОВИНИ

Симеонов поиска да не правят митинг в негова защита и после се оплака от НСО

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Асоциацията на индустриални капитал и редица бизнес организации организират утре контра протест срещу майките на деца с увреждания.
 

Валери Симеонов лично обяви, че утре в негова подкрепа е обявен митинг. Симеонов изброи организациите, които са се организирали срещу майките на деца с увреждания. Освен асоциацията на индустриалния капитал в България още редица бизнес организации застават зад думите на Симеонов „кресливи майки“ и техните „уж болни деца“.  Извънредният брифинг на вицепремиерът беше заради изричната му молба към организаторите да не провеждат този митинг, защото той не приема тази форма на „уличен натиск“ и остен това ще бъде нарушено движението и графика на градския транспорт в София.

 

Симеонов благодари лично на:

Национално движение на търговците и превозвачите на горива,

Национално движение „Българска домашна ракия“,

Национално обединение на младите фермери в България,

Асоциацията на индустриалния капитал на България,

Работодателските организации,

Българска стопанска камара,

Фирми с автомобилна дейност и автомобилни клъстери,

Асоциация „Да останат хора в България“

Асоциация „Здравословно хранене за децата“

Съюз за стопанска инициатива

и подкрепящите ги асоциации, които са приели присърце ангажимента за участие в утрешния митинг, и редица други участници, които са потвърдили участие и изказвания на този митинг.

 

Обръщам се към тях с молба да не провеждат този митинг, тъй като се чувствам достатъчно уверен в това, което върша, за да има подкрепа към мен със средства, каквато аз не приемам, а именно със средствата на уличния натиск. Много ги моля, благодаря им за вниманието, но мисля, че не е редно това, заяви Симеонов.

 

По повод вчерашния протест на майките на деца с увреждания пред Министерски съвет с искане за оставката му вицепремиерът заяви: Протестът беше тюрлюгювеч.

 

Вчера стана ясно, че АИКБ подготвят 20 хиледен митинг.

 

Валери Симеонов уточни, че на днешното заседание на Коалиционния съвет на Обедините патриоти ще стане ясно дали той ще остане на поста си. Към този момент не виждам да има конфликт.

 

Веднага след брифинга във Фейсбук Симеонов коментира, че НСО не са му предоставили информеция за охраната на Ахмед Доган и ще пита президента Румен Радев. Ето какво на писа Симеонов.

 

НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган и колко средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам неограничен достъп до класифицирана информация и не съществува обективна нужда аз да знам това. Дори ме предупредиха да не разгласявам това, което така или иначе не знам.
Безспорен е огромният обществен интерес по въпроса защо Национална служба охрана пази бизнесменът Ахмед Доган (наскоро сдобил се с ТЕЦ на стойност около 100 млн. лв. срещу скромните 3500 лв.) вече повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от реалната власт.
Тъй като съгласно чл. 5, ал. 1 от ЗНСО службата е подчинена пряко на Президента на Република България, ще отправя тези въпроси към Президента Румен Радев, очаквайки този път точен и изчерпателен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му правомощия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9417 |23.10.2018 Радан Кънев: Три трайни провала на управлението на Борисов показва кризата около В. Симеонов . 10| 4256 |23.10.2018 Президентът за В. Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм . 5| 3904 |23.10.2018 Политолог: Борисов трябва да поиска оставката на Симеонов . 10| 4798 |23.10.2018 Първан Симеонов: Правителството на Борисов рискува да се превърне във вариант на кабинета ”Орешарски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads