Реклама / Ads
4| 4024 |03.09.2018 НОВИНИ

Валери Симеонов няма да излиза от коалицията

.
НФСБ ще гласува против оставките на минисрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг.
 

НФСБ остава в коалицията, но дава последно предупреждение на премиера Бойко Борисов.

 

„Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения”, заяви Валери Симеонов.

 

„Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, насъскани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи”, каза още Симеонов.

 

По думите му желанието да се угоди на всеки води до неубедително управление и риск от неизпълнение на управленската програма на коалицията.

 

„Стабилността на коалиционното управление е застрашена и от непрекъснатите атаки срещу всички предложения на НФСБ в парламентарната група от страна на партньорите в коалиция „Обединени патриоти”. Провежда се масирана медийна кампания за оклеветяване и очерняне на НФСБ, каквото не провежда дори основният ни политически опонент ДПС”, каза Валери Симеонов.

 

„Липсва воля за извършване на необходимите реформи в най-важните сфери на обществения живот. Извършват се политически назначения и уволнения зад гърба на НФСБ. Липсва нормален работен диалог и в малката и в голямата коалиция. ПГ на „Обединените патриоти” в Народното събрание се е превърнала в механичен сбор от депутатите на три партии, практически без действащо ръководство”, каза вицепремиерът.

 

Той допълни, че няма претенции за още постове. "Не бих поел туризма, макар че той трябваше да бъде поет от човек от НФСБ".

 

Днес в 18 часа ще има среща на коалиционните партньори и там ще бъдат изяснявани отношения, каза още вицепремиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4441 |31.08.2018 Валери Симеонов обвини премиера, че нарушава коалиционното споразумение . 2| 4382 |31.08.2018 АПИ: Мантинелата, не удържала автобуса, я няма в проекта за ремонт на пътя . 19| 5027 |31.08.2018 Двама от министрите в оставка: Лична вина нямаме, но поемаме политическата отговорност . 0| 3464 |31.08.2018 Няма промяна в състоянието на пострадалите при катастрофата край Своге

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads