Реклама / Ads
4| 6813 |02.11.2013 НОВИНИ

Вальо Бореца: Катрин Маркова ми се извини, че ме е заподозряла за Джорджо

.
Източник: Булфото
Соченият за лидер на бандата „Новите Килъри” и участник в групата за отвличане „Наглите” Вальо Бореца е убеден, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов го е нарочил. „Не знам защо. Имам някакви предположения”, заяви той без да уточнява какво има предвид.
 

 

Неговото ходене по мъките започнало през 2008 година, когато бил отвлечен Джорджо, детето на Катрин Маркова, с която се познавал. Въпреки това тя го посочила като евентуален извършител, разказва Бореца в предаването "Дикоff".

 

Другите хора, с които му се свързва името, са Ивайло Евтимов – Йожко и Прокопи Прокопиев. „Йожко познавам от детството, а Прокопи – от затвора”, не крие Бореца. „По някакъв начин Катрин Маркова навързала моето име с това на Йожко и Прокопи”, обясни той и допълни, че те действително са били в една компания, в което нямало нищо лошо.”След време тя ми се извини, но това не може да поправи щетите, които ми нанесе”, добави той.

 

През 2008 година бил отвлечен Киро Цигането, заради което бил задържан неговия приятел Пламен Куцаров, продължава разказа си Бореца. „Задушиха го от ГДБОП и после бяха уволнени част от тях. Познаването му с мен му изигра лоша шега”, смята нароченият за бандит №1.

 

При акция „Килъри 3” бе задържана голяма група хора, които не познавам, познавам само Радослав и Мони, който ми направи оградата вкъщи и работи като охрана. Познавам Джиджи, само знам кой е  (бел.ред. автокрадец, убит в колата си 4 часа след смъртта на Пламен Куцаров),  твърди Бореца.

 

По думите му Любомир Гребеца сипел обвинения срещу него, но той бил принуждаван от ГДБОП да прави това. „Опитват се от ГДБОП да манипулират показания”, хвърли ръкавицата към антимафиотите Бореца. Той твърди, че й него са карали да лъжесвидетелства. Почти цяла година бил притискан да дава лъжливи показания. ” Започнаха през лятото на 2012 и не спряха по веднъж на седмица да ме карат да лъжесвидетелствам”, твърди Бореца. По думите му му давали 150 000 лева, ако намерел свидетели срещу Алексей Петров.

 

Иначе той не познавал добре Алексей Петров. „За първи път говорих с него в затвора. С Антон Петров сме спортували заедно, приятелски семейства сме”, не крие Бореца.

 

Знаел се и с вътрешния министър Цветан Цветанов. „Познавам Цветанов, засичали сме се в компания. Мой съсед контактуваше с него”. Бившият министър обаче му се заканил, че ще кръсти делото му на името на съдийката Ралица Манолова, която го пуснала от ареста. Делото се казва Р.А.Л.И.Ц.А., но тово не било име, а абревиатура обясняват компетентни лица.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6300 |29.10.2013 Започват отначало делото срещу Вальо Топлото за присвояване на 6 млн. лв. . 5| 5394 |25.06.2013 Отложиха делото срещу Вальо Топлото по болест . 6| 5256 |27.11.2012 Пак отложиха делото срещу Вальо Топлото . 5| 5053 |03.02.2012 Вальо Бореца остава окончателно в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads