Реклама / Ads
4| 4761 |25.11.2014 НОВИНИ

Вълна срещу назначаването на Бр. Ботев за зам.-министър на туризма

.
Бранимир Ботев, новоназначеният зам.-министър на туризма
Почти всички организации в туризма са подкрепили декларация, до съпредседателите на Патриотичния фронт с покана да оттеглят своята кандидатура в лицето на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма.
 
Това каза в интервю за БНР председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

Аргументите за това той изложи с думите: Имахме известни съмнения, но приехме назначението на Николина Ангелкова и считаме, че това е едно модерно, интересно лице, една жена, която може да даде много на български туризъм с нейния бекграунд, с езиците, с мирогледа й. Ние сме изправени обаче пред необходимостта да се борим с друго назначение.

В продължение на 15 месеца ние сме били в контакт с Бранимир Ботев и сме видели, че от неговото управление, от неговите решения резултатите са тези, които има днешният български туризъм. Имаме подправяне на фактите, излагане на едни абсолютно недостоверни анализи за състоянието на българския туризъм, които се украсяват в стила на преди 10-и ноември - даваха ни се такива оптимистични прогнози, а всъщност българският туризъм се движи стремително надолу, заяви Попйорданов. Очевидно манипулацията продължава да бъде едно от средствата за управление в България и затова се използват всички възможни средства.

Изобщо не беше довършена работата по създаване на наредби, свързани със Закона за туризма, което беше важно. За 15 месеца имахме само едно-единствено събиране на Националния съвет по туризъм и г-н Ботев не показа желание да работи с гражданските сдружения, сдруженията на бизнеса, изобщо показа неспособност да работи с тях. Може да говорим за неадекватно присъствие и становища, изразявани публично по време на големи туристически сдружения и пресконференции. Знаем всички колко пари ще бъдат изгубени по отношение на вътрешната реклама, по отношение на българския пазар.

Попйорданов подчерта още, че поредната стратегия за развитие на българския туризъм е била създадена без всякаква работа с гражданските сдружения. Тя ни беше сервирана като някакъв подарък от правителството на Орешарски и никой от нас не я беше виждал. Тя беше пълна с доста недоразумения, събрани оттук-оттам неща. Виждаме една нагласа да се манипулират гражданските сдружения и да се правят нещата въпреки тях, каза той.

Има лобистки интересни, каза Попйорданов и обясни, че Ботев е свързан с проекта "Супер Рила". Всичко това не ни убеждава, че ние в негово лице ще имаме човек, с който ще можем да направим крачки в посока на връщане на България на сцената на туризма. България в момента е абсолютно незабележима, неразличима като дестинация, категоричен е Попйорданов. Според него през 2014-а година не е направено почти нищо за реклама извън страната, коментира той.

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти са решили да не влизат и да не участват в нито един експертен съвет и да не отговарят на никакви писма, предложения, идеи и обсъждания, инициирани от Министерството на туризма, подчерта още Попйорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5362 |23.11.2014 Кънев оптимист: Вече се усещала вълна на промяна . 0| 5673 |20.11.2014 Бранимир Ботев става зам.-министър на туризма . 3| 4638 |09.11.2014 Прилагат партиен принцип при назначаването на зам.-министри . 3| 5223 |28.10.2014 Бомба откъсна ръката на фен на Ботев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads