Реклама / Ads
1| 5822 |10.06.2020 НОВИНИ

Ваня Григорова: Очевидно като общество предпочитаме да бием слабите и да се подмазваме на силните

.
Ваня Григорова
Случаите на установени заразени с коронавирус в област Смолян днес са с 52 повече. Вероятно по-голямата част са от огнището в цеха за играчки от Доспат, където още вчера имаше 51 заразени. И което стана причина за лавина от упреци към работничките, защото, според слухове, били пили аналгин, за да могат да продължат да ходят на работа.
 

Те са "безотговорни", това е "простотия", дължи се на "родопски и верски манталитет". Толкова е лесно да се нахвърлиш върху малкия. И е толкова изкушаващо да влезеш в ролята на морален съдник.

Не познавам конкретното предприятие. Но масово в цеховете, особено в Родопите, работниците са тежко експлоатирани.
- получаване на минимална работна заплата, ако бъде изпълнена нормата, ОПРЕДЕЛЕНА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ;
- ваучери за храна, АКО НЕ СИ ОТСЪСТВАЛ ОТ РАБОТА;
- 80 лв. над МРЗ, АКО НЕ СИ ОТСЪСТВАЛ НИТО ДЕН ОТ РАБОТА.


Снимката е на такъв договор и това е фирма, която произвежда изключително скъпи костюми и рекламира във всички големи български телевизии. Работа на такива договори, ако въобще има договори, не е изключение, а е норма в България.

 

Имаш право на живот, АКО НЕ СИ ОТСЪСТВАЛ НИТО ЕДИН ДЕН ОТ РАБОТА!

В случай че някой се поинтересува какво би могло да накара болни хора да правят всичко възможно да не отсъстват от работа, препоръчвам изследването "Експлоатация и съпротива" на KOI Books с автори Georgi Medarov, Jana Tsoneva и Мадлен Николова. https://novilevi.org/…/Tsoneva_Medarov_Nikolova_Eksploatacia…

 

У нас има вече няколко примера на разпространение основно през работните места, както беше и в Италия. И ако смятаме да виним работници за това, не бива да се чудим защо условията и възнагражденията са такива, каквито са. Очевидно като общество предпочитаме да бием слабите и да се подмазваме на силните. Така слабите никога няма да станат силни.

 

Ваня Григорова, Фейсбук

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7319 |01.06.2020 Георги Кадиев: Алъш-веришът очевидно продължава. Божков търси сделка с Борисов . 2| 5146 |27.05.2020 Ваня Нушева: Документът на ЦИК за е-вота е едно ”добро пожелание” . 9| 5719 |12.05.2020 Ваня Григорова, КТ „Подкрепа“: Време е да говорим за мерки, а не да лъжем ЕК . 4| 4450 |16.04.2020 Проф. Ваня Матанова: Посттравматичните състояния ще продължат дълго след излизане от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads