Реклама / Ads
47| 7489 |03.02.2013 НОВИНИ

Ваньо Танов: Баретата е историята на прехода, много желаят да го няма

.
Ваньо Танов, шефът на Агенция „Митници”
От 4 години Баретата е под домашен арест. Да не забравяме, че той е един от малкото останали живи мутри на прехода. Дали някой е бил застрашен от Баретата, е най-важният въпрос сега. Осъзнавам, че отговорът е много труден. Баретата е историята на българския преход.
 

Това каза Ваньо Танов, шефът на Агенция „Митници” в „Опасно близо” с Диана Найденова по bTV.

„Не е лесно да се улучи движеща се мишена в главата. Да не забравяме, че се стреля от височина, определен наклон, а и обектът се качва по стълбищата. Освен това калашникът не е най-подходящото оръжие за такава дейност", каза още той.

В Прехода много неща са оставали скрити от обществото. В годините на прехода и в съдебната, и в политическата ни система, и службите има доста неща, които са oставали скрити, но аз съм сигурен, че за него са известни. От тази гледна точка той е заплаха за доста хора и те биха били доволни, ако не е на този свят.

Преходът беше дълъг и в него участваха много партии, отказа да назове конкретна политическа сила. Системата създаде мутрите. Те бяха героите на това време, коментира Танов. Ако България беше истинска правова държава без високи нива и на политическа корупция, нямаше да има такива лица като Баретата, смята той.

Тези дипломи, които проверяваме, са все на дългогодишни служители, някои от тях, назначени преди повече от 10 г., коментира проблема с фалшивите дипломи в агенцията. 

Танов посочи, че се прави всичко възможно системата да бъде прочистена от корумпирани митничари. По думите му, в момента 25% от служителите на агенцията са млади, интелигентни хора, с високо образование. Митниците в момента нямат нищо общо с митниците преди 10 години. Системата е много модернизирана, което помага да се намали нивото на корупция, каза още директорът на Агенция "Митници". Той бе категоричен, че контрабандата в страната е намаляла, но уточни, че е невъзможно да бъде изкоренена напълно. По думите му България се намира на 10-то място в ЕС по нива на контрабанда.

Разбира се, че си пуша. Понякога ги намалявам, друг път ги увеличавам, коментира твърдението на Симеон Дянков, че е намалил цигарите след въвеждането на забрана за пушене на закрито.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6692 |02.02.2013 Проф. Миланов: Охраната на Баретата не се довери на колегите ми . 10| 7430 |02.02.2013 Основната версия в ъндърграунда: Алексей Петров поръчал Баретата . 15| 5146 |02.02.2013 Цветанов: Някой разчиства стари сметки с Баретата . 11| 7991 |01.02.2013 Демби: Алексей Петров и Баретата искаха да подчинят наркопазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads