Реклама / Ads
Frognews
20| 5619 |26.04.2013

Ваньо Танов пак удари по "Лукойл"

.
Приключи проверката на митническите служители в данъчен склад „Продуктопроводи – продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас” АД до

Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци” на лицензирания складодържател „Лукойл България” ЕООД относно степента на готовност за привеждане в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и на Наредба № 3. "Категорично се потвърди, че поставените уреди не са преминали метрологичен контрол, както и че те не предават информация към системите на Агенция „Митници”. Отново са установени тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите", съобщават от ведомството на Ваньо Танов.

От Агенция „Митници” днес писмено припомниха на лицензирания складодържател „Лукойл България” ЕООД, че съгласно чл. 38 от Закона за измерванията проверките на средствата за измерване се извършват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Констатираната липса на метрологични знаци и пломби за метрологична проверка в данъчния склад възпрепятства процедурата по одобряване на точките за контрол и оценката за съответствие на средствата за измерване и контрол с изискванията на ЗАДС и Наредба № 3.

Заключението от проверката е, че данъчнозадълженото лице не е изпълнило изискванията на Наредба № 3. За резултатите от проверката Агенция „Митници” е информирала „Лукойл България” ЕООД и министъра на финансите на Република България.

Агенция „Митници” настоява лицензираният складодържател „Лукойл България” ЕООД да предприеме мерки за привеждане на данъчния склад в съответствие с изискванията на закона. От митническата администрация са поканили представители на „Лукойл България” ЕООД, за да ги информират за констатираните несъответствия. Агенция „Митници” очаква „Лукойл България” ЕООД да ги информира в какви срокове могат да отстранят констатираните несъответствия, за да бъде приет съвместен график за проверки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Димитър Иванов: Следващата бомба ще хвърли Цветанов и тя ще е много сериозна 58| 7933 |26.04.2013 . В. Тончев: Само 6% вярват във версията на Цветанов 72| 5595 |25.04.2013 . Екшън: 55-годишен заплаши да убие Борисов и Цветанов 14| 4518 |25.04.2013 . Шефът на ВАС разкритикува Ваньо Танов 16| 4406 |25.04.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ