Реклама / Ads
19| 5605 |16.12.2014 НОВИНИ

Ваньо Танов пред Фрог: Имаше ефект на изненада при влизане в цигарените фабрики

.
Ваньо Танов
Проверявамe фабриките, които произвеждат цигари в Благоевград, София, Стара Загора и Пловдив. Това каза преди минути пред Фрог нюз шефът на митниците Ваньо Танов.
 
Тези проверки не са по принцип. В четирите фабрики е започнало ревизионно производство. Първата ни стъпка е да се извърши инвентаризация. На базата на резултатите от нея ще се направи анализ и ревизия. Целта на проверката е да се види как стоят нещата във въпросните фабрики. Ще видим дали всичко е наред. Идеята е да се започне на чисто и да знаем в началото на годината как точно стоят нещата. За да не може всеки да си тълкува както си иска нашите действия, се прави проверка във всички фабрики. Резултатите ще бъдат дадени на министъра. Той е човекът, който ще оповестява нещо. Ревизията може да продължи и пет месеца, защото се работи с много документи. Всичко трябва да бъде сравнявано и анализирано. Ако проверката завърши с резултат, че не са добре нещата, то се правят и съответните актове. Но сега ние започваме с първото действие-извършване на инвентаризация. Ще видим какво се намира в складовете и по линията. След това ще проследим в рамките на една година назад, например, дали данните отговарят на истината или не. Ще се сравняват дали техните документи отговарят на това, което е в наличност. Има ли разлики или няма. И ако има разлики и за тях не е платен акциза, накрая завършва с един акт и се предявяват претенции. Те имат право да обжалват. Казвам ситуацията, ако не са наред нещата. Ако са наред, всичко приключва по-бързо. Колко ще ни съдействат или ще създават изкуствено спънки, това също е важно. Те не могат да ни направят спънки, защото имаше ефект на изненада. Влязохме едновременно навсякъде. Ангажирани са много хора, към 120 човека. След това остават, както казват бабите-ревизорите, заключи Танов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9392 |16.12.2014 Ангел Славчев пред Фрог: Пеевски е забранил да се отразяват нашите протести . 14| 5206 |15.12.2014 Иконописецът Опиц излезе от затвора предсрочно . 8| 4151 |15.12.2014 Писанчев се опълчи на Цветанов за ГДБОП . 40| 5456 |14.12.2014 Симеон Сакскобургготски припадна пред патриарх Неофит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads