Реклама / Ads
9| 6454 |02.02.2014 НОВИНИ

Ваньо Танов: Румен Петков бе употребен в случая с Алексей Петров

.
Румен Петков беше употребен в случая с Алексей Петров. Той се обади на Агенция "Фокус", за да каже, че Петров е бил секретен агент.това заяви пред Кеворкян по Нова телевизия бившият шеф на митниците Вальо Танов.
 

Сигурен съм, че Георги Първанов е атакуван нарочно за случая със записите по "Мишо Бирата", заяви Танов.

Или угаждаш на бизнеса, или събираш пари. Събират се пари и на Капитан Андреево, и на Калотина, и на Кулата. Тези, които ще се назначат за началници на митници, зад тях стоят партии. И понеже не се знае колко време ще продължи това правителство, те търсят да си назначат готови „хайдуци“.„Те знаят схемите, знаят механизмите. Добре подготвени са, познават много добре материята и влизат веднага в играта“, коментира Танов.

Според неговата „статистика“ „почти всички в Централно управление, които бяха на ръководни постове, са преместени в 15-та глуха“. „На едни началници направо им беше казано да напуснат, на други, че ако не платят определени суми, ще бъдат освободени“, допълни той.

„Двете неща – да се събират приходи и да флиртуваш с партии не вървят ръка за ръка. Правителството контактува с определени лица от бизнеса – 5-6 олигарси, които винаги са се стремели да спестят пари. По мое време преструктурирахме митницата и завършихме програмен продукт, който абсолютно автоматично контролираше акцизните стоки. Сега такъв максимален контрол няма. Освен това много настоявахме - служителите да получават по 5000 лева, защото, ако пропуснат един акцизен камион, държавата ще загуби минимум 800 000 лева. По-добре да се дадат 5000, отколкото да се загубят 800 000“, заяви Ваньо Танов.

Прословутото „тефтерче на Цар Киро“ той коментира така: „Цар Киро след 2009 година беше под пълен контрол. Нещата, които са описани във въпросното тефтерче, със сигурност датират от преди 2009 година. Но мисля, че това тефтерче се появи, за да се отклони общественото внимание от други, важни теми. Над Кирил Рашков нямаше „чадър“.„Аз съм наясно с бизнеса на Цар Киро още от 1985 година. Той тогава беше в затвора заради ТИР-ове с часовници. Нещата в България не са от днес, но най-много за ситуацията сега е виновна съдебната система. Ако тя и правоохранителната система си бяха на мястото, нямаше да има такива като Цар Киро. Ненаказуемостта на престъпленията му дават куража да се нарече „цар“, коментира Ваньо Танов.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6023 |29.01.2014 Мирослав Михайлов пое поста на Румен Петков в Плевенско . 14| 8106 |28.01.2014 Румен Данов: Управляващите препикаха протестите . 21| 5735 |28.01.2014 Румен Петков: БСП губи избиратели . 72| 8202 |26.01.2014 Цветанов: Борисов е контролиран чрез друго лице

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads