Реклама / Ads
18| 6473 |05.04.2012 НОВИНИ

Въоръжени мотористи атакуваха клон на ОББ в Студентски град

.
Обраният офис Източник: Булфото
Екшън сюжет се разигра предиобед в Студентски град. Като на кино двама мотористи ограбиха банков клон на ОББ. Минути след дръзкото нападение полицията блокира Студентски град от всички страни.
 
Седмо РПУ, което доскоро бе в района на общежитията, а сега е в Полицейската академия, се изнесло на виелица и завардило входовете и изходите на квартала.

Двама въоръжени мотористи са нахлули около 10 часа в клон на Обединена българска банка в района на Студентски град. Обирът е станал за броени секунди, след което нападателите са изчезнали с пълна газ в неизвестна посока, пише агенция Блиц.

Нападението станало минути след като автомобил на специален режим е доставил пари в клона. Това ставало по едно и също време всеки ден.

Според някои очевидци след обира моторът излетял в посока на бул. „Симеоновско шосе” и оттам към Околовръстния път.

Предполага се, че служителите в банковия клон не са успели веднага да натиснат паник бутона, защото са били шокирани от насочените към тях пистолети. В клона имало малко клиенти, които също онемели от ужас.

Засега не е ясно колко пари са успели да отмъкнат обирджиите. По непотвърдени данни, в бързината те са изпуснали торбата и банкноти се разлетели из въздуха. Клошар, който бил наблизо, светкавично се втурнал да събира каквото може. Бил забелязан обаче от пешеходец, който се обадил на 112.

Според друга версия са откраднати над 300 000 лв. По-голямата част от тях били заявени от предния ден от постоянни клиенти за теглене.

В момента продължават разпитите на служители и клиенти, които са били в офиса по време на нападението.

Полицията отказва каквато и да било информация. Вече са изгледани записите от охранителните видеокамери. Очаква се от тях да тръгне някаква следа.

 

Наглият обир става само 24 часа след показния разстрел на благоевгравдския бизнесмен Йордан Динов, свързван с черното тото във футбола.

Цялото МВР е вдигнато на крак. Заповедта на министър Цветан Цветанов била да се действа светкавично и безкомпромисно, за да се овладее ситуацията и да не се допуска усещане за дестабилизиране и ескалация на криминогенната обстановка.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5101 |10.02.2012 Въоръжени свили пари на пенсионери в Плевен . 7| 5570 |10.01.2012 Маскирани и въоръжени нахлуха в пощенски клон . 9| 5637 |23.08.2011 Мотористи лъжат камери; трепят се . 5| 6581 |28.04.2011 Не филм, истина: Маскирани и въоръжени грабят посред нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads