Реклама / Ads
0| 4511 |12.11.2020 НОВИНИ

Въпреки лекарските оставки и протести местят клиниката по трансплантации в ”Александровска”

.
Източник: БГНЕС
Клиниката по трансплантации в Александровска болница ще бъде преместена. Решението идва въпреки протестите на пациенти и подадените лекарски оставки. Причината - клиниката не може да остане на втория етаж на болничния блок, в който ще се лекуват заразени с коронавирус, защото това е опасно за трансплантираните пациенти.
 

ФрогНюз припомня, че срещу решението имаше гражданско недоволство. Вече няколко пъти пред сградата на УМБАЛ “Александровска” имаше протест на пациенти с трансплантации. Такъв ще има и утре.

 

“Ще протестираме, защото не можем да приемем, че някой може да рискува нашия живот, който е спасен с невероятни усилия. Просто за да се намерят едни легла, да останем без центрове за проследяване”, заяви пред БНР Наталия Маева, член на УС на Националната пациентска организация, която е с трансплантиран бял дроб.

 

Клиниката по нефрология и трансплантация не е единственото звено, което се премества заради реорганизацията. Заради разкриването на допълнителните 340 легла, както повелява заповедта на здравното министерство, преместени бяха и клиниката по кардиология, хирургия, очни болести и лицево-челюстната хирургия.


Директора на лечебното заведение проф. Борис Богов определи като безотговорно поведение подадените оставки на целия екип на клиниката, включително и на нейния ръководител - проф. Емил Паскалев.

 

“Изненадан съм от безотговорното поведение на един ръководител на звено да изостави своите пациенти в такъв момент. Това е абдикация от страна на лекар, който твърди, че обича своите пациенти”, коментира Богов по време на брифинг по-рано днес.

 

Богов обяви, че подадената оставка не е била приета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4938 |11.11.2020 Протестиращи отново са пред Съдебната палата, искат оставките на Борисов и Гешев . 4| 4636 |11.11.2020 Въпреки критиките на топ банка в Европа: Правната комисия у нас сложи край на вечните длъжници . 1| 6776 |09.11.2020 Катерина и Николай Енчеви: Оставките ни бяха избор да опазим достойнството си от диктата на ВСС, какъвто е днес . 4| 4483 |28.10.2020 Въпреки критиките одобриха законопроекта за държавния бюджет на България за 2021 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads