Реклама / Ads
51| 8289 |18.07.2012 НОВИНИ

Въпросът е: Кой и как вкара взрива в зоната за сигурност на летището

.
Кой би могъл да вкара куфар с взрив в зоната за сигурност. Това е първият въпрос, който са се заели да разнищват антитерористите от ГДБОП и другите звена. Вече се изземват записите от камерите в района на терористичния акт, проследява се движението на хора и автобуси.
 
В Бургас тази вечер пристига екип на израелските тайни служби, който е сформиран за разследване на терористични актове.

В Бургас са вече премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Цветан Цветанов и външният – Николай Младенов. Посланикът на САЩ в София Джеймс Уорлик е бил в сградата на външно министерство минути след новината за атентата в Бургас, съобщиха дипломатически източници. Той е поискал пълна информация за случващото се.

 

За Бургас са заминали агенти на ФБР и ЦРУ от бюрата в българската столица. Те ще се опитат да помогнат на българските си колеги за бързото разкриване на извършителите на терористичния акт.

 

С ръководството на МВР са се свързали и шефове от английските SAS, които са известни като едни от най-големите специалисти в областта на тероризма. Сблъскваме се с голям хаос, който цари на летището в Сарафово. Автобусите са буквално един до друг, на разстоание 1-2 метра, туристите се тълпят и се наблъскват като сардели в тях. Това разказа пред Фрог нюз източник, близък до разследващите.

 

Първите разпитани израелски граждани обяснили, че ги чакали представители на туроператорските фирми и макар, че били за различни хотели, ги събирали в един автобус и после щели да ги разкарват по местата, където имат резервирани места. Лентите за багаж били малко, край тях се тълпели стотици туристи, а куфарите понякога се бавели с часове. Това създавало предпоставки за нарушение на мерките за безопасност по всяко време.

 

Взривените израелци били клиенти на туристическа фирма от Тел Авив. Тя пък имала договор с български тур оператор, който отговарял за посрещането и извозването. Никой обаче не предполагал, че става дума за такъв безпорядък на летището. До момента се знае за петима загинали и около 30 ранени. Между тях има и деца.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6100 |22.03.2012 Плевнелиев: Въпросът за “териториални претенции” е несъстоятелен . 1| 5177 |06.03.2012 Пневмония вкара Джоко Росич в болница . 3| 6335 |01.03.2012 Мокра поръчка вкара двама българи в шотландски затвор . 15| 16726 |19.02.2012 Йоца Амстердам: Мафията на българските политици ме вкара в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads