Реклама / Ads
17| 8195 |24.03.2012 НОВИНИ

"Върба Батанци", като нов концесионер на Горубсо, изплаща заплатите

.
Реално дружеството е ще бъде собственост на „Върба Батанци"АД - обединение между „Минстрой холдинг" и „КЦМ-Пловдив", което е създадено преди три години. Вълканов ще придобие и оборудването на мините.
 

Работниците от „Горубсо Мадан" трябва да получат заплатите си, които не са плащани с месеци. Късно снощи в икономическото министерство бе подписано споразумение с новия собственик на дружеството бизнесмена Николай Вълканов. Реалната собственост ще бъде на „Върба Батанци" АД, в което имат акции в КЦМ-Пловдив и „Минстрой", предаде Дарик радио.

 

С това трябва да се сложи край на стачката на работниците, които протестираха повече от 20 дни и дори спряха децата си от училище, защото не могат да им осигурят дори джобни пари. Две банки ще работят извънредно, за да може преводите да бъдат направени към сметките на служителите на дружеството още днес. „Г-н Луканов и Вълканов са ми обещали, че още днес ще заверят с  необходимата сума - 1,2 млн. лева, за заплатите като начало. Надявам се двете банки няма да ми откажат утре да върнат служители на работа, за да могат да препратят парите към картите на работниците, и още утре да си получат парите", каза след подписването вчера премиерът Борисов.

 

След като работниците получат заплатите си, ще бъде договорено и изплащането на осигуровките. Според икономическия министър Делян Добрев важното е не просто парите да бъдат платени на работниците, но и те да имат гарантирано бъдеще.

 

Новият собственик бе лаконичен в отговорите си. Вълканов само обясни, че реално дружеството е ще бъде собственост на „Върба Батанци"АД - обединение между „Минстрой холдинг" и „КЦМ-Пловдив", което е създадено преди три години. Вълканов ще придобие и оборудването на мините. По този начин те няма да спрат работа.

 

Старият собственик Валентин Захариев не даде конкретни отговори.

По-рано през деня работниците от „Горубсо Мадан" заплашиха с гражданско неподчинение и блокада на пътища, ако казусът със заплатите им не бъде решен.

 

Трима инвеститори бяха проявили интерес къмГорубсо Мадан". Освен новият собственик на дружеството, преговори се водеха и с „Химимпорт" и Първа инвестиционна банка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 136| 6317 |21.03.2012 Борисов: Като гледам Кюстендил, ми се свива сърцето . 15| 5395 |21.03.2012 Атанасова и Добрев положиха клетва като министри . 126| 6154 |16.03.2012 Борисов: Българо-руски АЕЦ няма да има докато съм премиер . 53| 6278 |13.03.2012 Станишев: Тумбакът е гол, а ГЕРБ като термити опоскаха всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads