Реклама / Ads
16| 6167 |28.02.2010 НОВИНИ

Върху РЗС се упражнява натиск

.
РЗС искат референдум за Конституцията ни
В последно време над РЗС се упражнява невероятен натиск – персонално срещу всеки един от депутатите и регионалните лидери. Това заяви лидерът на партията Яне Янев преди митинг-шествието до Министерски съвет.
 
По думите на Янев, са засичани коли, които следят членове на партията. Следени са и телефонните им разговори. „Освен това, наши хора индивидуално са привиквани и плашени по различни поводи, с различни методи”, заяви Янев. Той обясни, че въпросните са принуждавани да изтеглят жалбата до Конституционния съд, от представители на ГЕРБ и от хора, които „работят в службите, но не се представят като такива”.

„Аз от залите в страната съм изгонил повече от 7 души, които са служители на МВР и ДАНС и това е фотографирано и снимано”, каза Янев.

По думите му, на Атанас Семов е бил предлаган поста на министър на образованието, за да напусне партията или от РЗС изтеглят жалбата си в Конституционния съд. Това предложение, по думите на Яне Янев, е написано в ес-ем-ес от Бойко Борисов.

По думите на Яне Янев, са предлагани пари на хора от неговата партия, напуснали в последствие Политическия съвет на РЗС, без да изтъкват причини за това. Става дума за Атанас Железчев, Димитър Абаджиев и ген. Илия Илиев, обясни той.

Днес, по-рано стана ясно, че на 10 март партия „Ред, законност и справедливост” ще проведе митинг-шествие в София. Целта на протеста - да бъде свалено правителството от власт.

„Убеден съм, че по-силна, с по-голяма готовност, че по-целеустремена политическа партия не съществува”, заяви Янев.

Янев обяви, че РЗС има потенциал до края на годината да събере 500 хил. подписа в подкрепа на каузата си за нова Конституция. „След като подписката бъде връчена на Министерски съвет, ще има референдум и ако България защити страната на РЗС, ще се стигне до предсрочно прекратяване на мандата на 41-то Народно събрание и провеждане на избори за нов парламент”, обясни Яне Янев.

„РЗС е единствената опозиция в България”, категоричен бе Янев, според когото всички останали, „които се правят на опозиция, са се уговорили с Бойко Борисов” и са учредили „тайното статукво, което има за цел да запази Конституцията и да държи българските граждани в режим на посттоталитарно робство”.

Според РЗС, народните представители в парламента трябва да бъдат 100, да се премахнат имунитетите на депутати, съдии и прокурори, премиерът да предлага програми със срокове и ако не ги спази, да се сваля правителството от власт.
Крайната цел на партията е да има предсрочни избори и тя да поеме властта.

Протестното шествие на 10 март ще започне в 10.00 ч. от пилоните пред НДК, ще продължи по бул. „Мария Луиза” до Министерски съвет и ще завърши пред Народното събрание, където ще се съберат всички, защитаващи интересите на РЗС, обявиха от РЗС.

От ръководството ще предложат на събралите се „55 опорни точки върху които да се съгради новата българска Конституция”. В градовете и селата в страната ще бъдат разпратени книги, в които граждани да могат да вписват предложенията си.

Яне Янев се обърна към премиера Борисов: „Не приемам постове и не приемам подкупи. Ще бъда опозиция и законен лидер, докато РЗС спечели властта в държавата. Не можеш да ме подкупиш. Единственото, което можеш да направиш е да ме разстреляш”.

Участниците в днешното шествие оставиха пред Народното събрание огромен плакат, който разчита абревиатурата на ГЕРБ като „Групировка за Едноличен Рекет на България”, а обещанията на правителството определя като „Новите лъжи на старата система”.

Според Янев, кабинетът на ГЕРБ е станал „Правителство на негласния банков картел”. Той заяви, че е останал с впечатление, че Бойко Борисов не е обявил война на мафията, а на българските граждани, защото всеки ден фалират фирми, а между 700 и 1000 българи остават без работа.

”Правителството води държавата към икономически колапс”, убеден е лидерът на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5278 |16.02.2010 Натискали служител на МФ за "Левски Спартак" . 5| 4861 |09.02.2010 Натискат Юруков да изпее съучастниците си . 3| 5039 |08.02.2010 Марио Николов: Не съм натискал чужденци . 2| 4831 |03.02.2010 Българите не вярват в строгия контрол върху ГМО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads