Реклама / Ads
0| 4887 |19.11.2017 НОВИНИ

Варненец стана световен шампион по ММА

.
Състезателят на Десант (Варна) Делян Георгиев е новият световен шампион по ММА за аматьори в категория ”65.8 кг.” (”перо”) на провелия се през тази седмица Мондиал по ММА за аматьори за мъже и жени на IMMAF в Манама, Бахрейн.
 

 IMMAF е водещата световна организация по ММА в света, а това бе най-силното първенство изобщо досега организирано в света, съобщи „Петел. бг“.

 

250 състезатели, разделени в 13 категории от 51 държава взеха участие, а 5 от категориите, включително и тази на Делян, бяха запълнени на лимита от 32 състезатели, което изискваше състезател да изиграе 5 двубоя за медал.

 

В първия състезателен ден в понеделник Делян отстрани представителя на Великобритания Джерар Кор с единодушно съдийско решение, във втория ден на надпреварата се наложи над Кларк Джарет от Нова Зеландия с нокаут в първи рунд. Ден 3 ни донесе нови емоции, след като българинът записа победа над Али Уасук от Канада. В четвъртък в полуфиналните сблъсъци в много труден двубой състезателят на Десант се наложи над един от фаворитите за титлата и медалист от миналогодишното световно първенство американецът Дейвид Евънс. Петък бе почивен ден преди финалите, а в събота бе кулминацията на представянето на Делян, когато се изправи в спора за златото срещу финландеца Джоел Аролайнен. Опонентът му бе направил впечатлващо представяне досега, приключвайки всички свои противници, с изключение на един, до финала. В изключително тежък и равностоен двубой победител с 2 на 1 съдийски гласа и нов световен шампион стана българският боец. Постижението му е още по-сериозно, имайки предвид, че Делян се би на финала със съмнения за счупен палец на дясната ръка след полуфиналния му сблъсък с Евънс.

 

След победния си ход на световното българинът вече е номер 1 в ранглистата на IMMAF в категория "перо" и номер 5 в абсолютната ранглиста и е едва третият състезател, спечелил световна и европейска титла в една година (миналата година това направи Александра Тончева). Нащо момече беше подкрепяно от мощтна столична агитка от спортисти, предвождани от техния помощтник Размиг Чакърян.

 

Вторият представител на Десант в националния отбор, дебютантът Диян Шкодров, загуби първия с двубой в 1/16-финалите на първенството със съдийско решение след равностоен двубой срещу ирландеца Остин Линч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4304 |17.11.2017 Броят на жертвите на катастрофата край с. Микре стана 8 души . 1| 5026 |15.11.2017 Явор Колев: Над 500 000 души са станали обект на кибер атака . 3| 4488 |12.11.2017 И Брюксел въстана в подкрепа на Пучдемон . 0| 3933 |08.11.2017 Русенци останаха без топло заради авария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads