Реклама / Ads
0| 6758 |26.04.2010 НОВИНИ

Варненски проститутки и сутеньори на съд във Франция?

.
Операцията се провежда във Варна, проверени са седем адреса, задържани са две лица. Следователи решават дали да дадат арестуваните на френските власти.
 
Всичко започнало в от френския град Ница, където били задържани няколко проститутки. от България. Френските власто разпитали девойките, като така станало ясно, че жените били изпращани във Франция от Варна, разказаха за frognews.bg от полицията.

След като двете страни започват сътрудничество, последва полицейска операция за трафика на момичета с цел сексуална експлоатация съвместно с френските служби в морската столица. Проверени са седем адреса, задържани са две лица. Адресите са в Долни чифлик и варненските квартали Аспарухово и Владиславово.

"Все още не се знае дали задържаните момичета ще бъдат изпратени във Франция, за това нещо се очаква становище до минути от следователите по делото", казаха за frognews.bg от Гранична полиция, която се занимава със случая.

Открити били и множество документи за банкови преводи, най-вероятно от заработеното от момичетата.
На този етап има информация за двама задържани, като единият от тях вече е бил осъждан за сводничество и трафик на жени. Другият имал криминални регистрации. Все пак акциата продължава и ченгетата прогнозират, че за канала отговаряли повече хора. 

На този етап се знае, че повечето девойки доброволно отивали да работят във Франция, но част от тях се извеждани от България с фалшиви документи.
.
Трафикът на жени от България за Франция е сериозно явление през последните години, а съвместната операция цели да пресече каналите.

Това е поредната акция срещу трафика на жени във Варна. На 11 април девет души бяха задържани операция срещу уличната и клубната проституция в морския град. Шестима от престъпната група останаха зад решетките. Това са сочените за организатори и лидери на групата - близнаците Красен и Светлин Иванови, Пейчо Пейчев, Стоян Стефанов, Христо Николов и Марин Йотов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4695 |06.04.2010 Варненският кмет: Не съм шериф! . 6| 6370 |05.10.2009 Откриха първия здравен център за проститутки в страната . 0| 6144 |27.08.2009 Разбиха канал за трафик на проститутки . 0| 5908 |28.12.2008 Биха варненски журналист в дискотека в Шабла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads