Реклама / Ads
0| 9614 |15.07.2017 НОВИНИ

Васил Гюров: Слава Богу, заканите на Симеонов не се случват

.
Ако Валери Симеонов правеше всичко, за което се заканва, положението щеше да е много зле, но, слава Богу, че повечето му закани няма как да се случат, даже и да има желание. Така Васил Гюров отговори на виепремиера, който каза се закани да не допусне ”подобно явление”, защото не може ”всеки да си разпъва палатка където му падне”.
 
Защото няма жива сила, която да спре хората, които искат до имат пряк достъп и досег с природата. Ако нещо такова се направи в България, хората, които искат да къмпингуват диво, ще отидат в Гърция и много други страни. Хубавото е, че хора като Симеонов не могат да им попречат, казва още музикантът пред Dir.bg.

Ние в момента правим това - хората, които сме тук, обсъждаме и събираме пари, защото, доколкото разбрахме, на кмета на общината един от основните му проблеми, е че тия 50-100 души, които идват, не внасят курортна такса и това ощетява общината. Затова сме събрали една голяма сума, ще направим целево дарение и ще поставим тоалетни на плажа на Корал, защото, както ни увери кметът, нямало достатъчно бюджет да осигурят нормална бройка. Това е така, защото много хора идват от Китен, Приморско, Лозенец - не е тайна за никой какво представляват тамошните плажове. И тук се струпват около 1000 души и няма къде да ходят да тоалетна. Така че сега по някакъв начин гражданското общество започва да се грижи за плажовете, подавайки ръка на държавата, обясни той.

Всеки курортист в хотел или квартира плаща по 55 стотинки, един от аргументите против дивото къмпингуване е, че ние не плащаме тези пари, с които ще се извозва боклук, ще се осигурят тоалетни. Затова сега събираме доста по-голяма сума, за да наемем още тоалетни и да има някакъв мир, в стремежа да запазим малкото останали такива плажове. Непрекъснато се събира, по 50 стотинки на ден от човек, някои стоят една седмица и оставят 20 лева, други повече, за момента имаме около 200-300, ако се увеличи тази сума, ще купим още тоалетни, каза още Гюров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5929 |08.07.2017 Цветеслава Гълъбова: До 5 години няма да има кой да ви лекува . 1| 8221 |13.06.2017 Нидал Алгафари: Наивни са сравненията на Десислава Радева . 3| 14263 |08.06.2017 Огнян Стефанов: В ”Господари на моргата” не съм променил нито една дума на Борисов и Василев . 2| 7108 |06.06.2017 Първо във Фрог: Васил Иванов получи медиен Оскар, записа се в Бюрото по труда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads