Реклама / Ads
9| 5303 |27.01.2011 НОВИНИ

Е. Василев: България си има политическа полиция

.
Емил Василев Източник: Булфото
България вече си има политическа полиция, заяви Емил Василев от РЗС на влизане в ДАНС. Той и други двама депутатите - адвокати от РЗС Кристияна Петрова и Георги Терзийски придружиха областния координатор на партията за Ямбол Жеко Колев. Той е бил извикан по телефона за разпит.
 

Служителите на ДАНС поискали днес Колев да е на разположение, но не му казали за какво става въпрос.

Повече подробности за българското Гестапо ще получите като излезем, заяви Емил Василев.

Той припомни, че на 10.10.2008 година от ГЕРБ внесоха подписка с искане за оставката на тогавашното правителство на тройната коалиция. По думите му тези 1 милион и 100 хиляди подписа, които Цветан Цветанов е събрал, на 95% са фалшифицирани и изфабрикувани. Василев уточни, че това е станало ясно след проверка на тройната коалиция. Тогава е поискана и проверка от главния прокурор, който обаче посочил, че политически подписки не могат да бъдат предмет на проверка.

Адвокатът поясни, че подписката на РЗС с 600 хиляди подписа за нова Конституция ще бъде проверявана, тъй като се привикват на разпит в ДАНС областни координатори на партията. Той изтъкна, че става дума за двоен стандарт. Станахме за срам и резил в цяла Европа, категоричен е депутатът и допълни, че в Европа ще бъде проверяван по-скоро този, който е попитал дали някой се е подписал.

Депутатите от РЗС не пожелаха да кажат колко техни областни координатори са били извикани на разпит в ДАНС.Запитан защо е необходимо трима адвокати да придружават Жеко Колев и дали се опасяват, че нещо може да му се случи вътре, Емил Василев каза: „Вече очаквам всичко от Гестапо в България", визирайки ДАНС.

Той заяви още, че ДАНС в момента е разделена на две - политическа полиция, която работи с методите на ДС и т.нар. ЕООД на Иван Драшков и Цветелин Йовчев, което филтрира информация и я продава на заинтересовани бизнес обекти.
Василев призова медиите да попитат Цветелин Йовчев за подписката, която е организирал при искането за неговата оставка и оставката на Драшков. РЗС депутатът обяви, че има доказателства и те ще бъдат оповестени в медиите, че подписи на служители на агенцията са били фалшифицирани в подписката в защита на „клана Драшков, който ограби цяла София."Той подчерта, че има страхотни опасения за демокрацията в България: „Ние сме европейска държава - срам и позор."

На въпрос дали на Колев ще са му необходими адвокати Василев подчерта: „Адвокати ще трябват много скоро на Иван Драшков и Цветелин Йовчев."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 6425 |26.01.2011 Велчев ощетил България с 1 млрд. лв. . 24| 5464 |26.01.2011 Лекари масово напускат България . 3| 10837 |25.01.2011 Обявяват грипна епидемия в цяла България . 10| 4988 |25.01.2011 И в България имало сигнали за тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads