Реклама / Ads
15| 6829 |30.05.2012 НОВИНИ

Р. Василев: Търсят Малкия Маргин във всички 190 държави на Интерпол

.
Роман Василев
Дубай може и да не ни върне Таки. Всяка една страна има правото да откаже. Същото се случи и с Веска Меджеджиева, която има 8-годишна ефективна присъда. На няколко пъти ни е отказвана екстрадицията й.
 

Николай Маринов е един от обвиняемите по делото за убийството на Боби Цанков. След изчезването му той беше обявен за общонационално издирване, после беше пуснат с Европейска заповед за арест от Европол. Нормално е, след като не беше открит, да се започне издирване от страна на Интерпол по линия на международното полицейско сътрудничество във всички 190 държави на Интерпол, казва в интервю за в. Монитор Роман Василев, зам. градски прокурор на София.

С образуването на досъдебно производство спрямо Христофорос Аманатидис-Таки и т. нар. група на Чуковете за разпространение на наркотици е предприето издирването му. Не е открит на адреса му и прокуратурата е ползвала възможността да го търси в цяла Европа с Европейска заповед за арест и е издирван и от Интерпол. Между Дубай и България има спогодба и главният прокурор г-н  Борис Велчев е направил съответните искания. Процедурата е стандартна. Дубайските власти трябва да предприемат мерки по екстрадирането му, обяснява Василев.

Хипотетично те могат да откажат да го пратят у нас, което се е случвало. По делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева английските власти отказаха да върнат една от подсъдимите, въпреки че имаме спогодба и с тях. Същото се случи и с Веска Меджеджиева, която има 8-годишна ефективна присъда. На няколко пъти ни е отказвана екстрадицията й. Всяка една страна има правото да откаже. Издирва се още Христо Вартенян-Исуса. Материалите срещу тях двамата са отделени. Друго дело няма.

Протестирали сме оправдателните присъди по делото на "Наглите". Надяваме се апелативният съд да възприеме нашата обвинителна теза. Отвличанията са тежки престъпления навсякъде и спрямо тях се подхожда много сериозно. Бяхме длъжници на обществото. Показа се пълното взаимодействие между МВР и прокуратурата. Успех, който намери широк положителен отзвук не само у нас, казва още Роман Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8699 |28.05.2012 След Таки Интерпол подгони и Малкия Маргин . 14| 6194 |21.03.2012 Полицаи търсят под дърво и камък 17 000 изчезнали . 7| 6113 |10.03.2012 Чистка в пловдивското ФБР, търсят образовани инспектори . 11| 6801 |31.01.2012 Спипаха Големия ягуар, дирят общодържавно Малкия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads