Реклама / Ads
31| 4977 |26.06.2013 НОВИНИ

Вътрешният министър: Една прибързана оставка ще доведе до хаос в държавата

.
Източник: Булфото
В момента оставка на правителство не седи на дневен ред. Причина за това е, че решенията, които са необходими, за да доведат до очакванията на хората, включително и тези, които протестират, са в програмата на кабинета. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев на пресконференция след заседание на кабинета.
 
„Една прибързана оставка на правителството ще доведе до хаос в държавата. Трябва да се действа отговорно от всички институции в момента”, каза още Йовчев.

С промени в правилника на ДАНС се създава нова специализирана дирекция в противодействие на организираната престъпност, която ще даде възможност служителите на ГДБОП да бъдат преназначени в структурата на ДАНС. „Проектът за решение цели промяна в правилника на ДАНС. Мотивите за това са да се изпълнят изискванията на промените в Закона за ДАНС и трансформирането на ГДБОП към структурата на ДАНС”, заяви Йовчев. Според него функциите и функционалните задължения на новата дирекция изцяло покриват това, което ГДБОП е вършила към момента.

„Има създадени работни групи между МВР и ДАНС. Те работят много активно, ежедневно, подготвят всички въпроси, които трябва да бъдат решени в този преходен период. Надявам се трансформацията да бъде извършена в много кратък период от време по начин, който да не затрудни дейността на ГДБОП”, каза още Цветлин Йовчев. Цялата трансформация на ГДБОП, преместването й от МВР към ДАНС няма да доведе до никакво разместване и до никаква промяна в условията на работа на служителите в ГДБОП, каза той.

„Служителите ще запазят сградите, които ползват в момента, техническото оборудване, автомобилите, компютрите, информационните масиви и делата, които водят. Единствено ще бъде променена подчинеността на директора на ГДБОП от министъра на вътрешните работи към председателя на ДАНС”,обясни още министърът.Той посочи, че това преместване към момента няма да бъде свързано с никакви разходи. На въпрос как работи без заместник-министри, Йовчев каза: „Трудно към момента, но мога да ви уверя, че се справям и ще продължим това, което трябва да вършим. Имаме ясен план и ще го изпълняваме докрай", категоричен бе Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5177 |20.06.2013 Финансовият министър: Изпълнението на бюджета върви добре . 78| 4946 |05.06.2013 Цветанов: Предавам имунитета си веднага . 36| 4952 |04.06.2013 Средната класа у нас чезне . 17| 5996 |30.05.2013 Калин Георгиев даде последната си заповед към служителите на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads