Реклама / Ads
4| 6355 |12.08.2008 НОВИНИ

Вътрешният министър не пуска шефа на РПУ-Приморско да си ходи

.
Главен инспектор Красимир Димов е подал молба за напускане, защото пред очите му беше извършено убийство, а той вместо да задържи стрелеца - избяга. Михаил Миков обаче изненада МВР с отказа си да я подпише.
 

В замяна на това министърът на вътрешните работи е образувал дисциплинарно производство срещу началника на РПУ-Приморско главен инспектор Красимир Димов по чл. 227 т.9 от Закона за МВР – за тежки нарушения на служебната дисциплина и във връзка с чл. 64 от Етичния кодекс за поведението на служители от МВР.

Димов стана свидетел на убийството, докато празнуваше рождения ден на бившия си колега Евгени Ганев. В нощта срещу 5 август ексченгето гръмна от упор 23-годишния Тодор Стоев в бургаското заведение "Бохеми". Още тогава МВР скри, че убийството е извършено на сантиметри от шефа на РПУ-Приморско Красимир Димов. От пресцентъра само съобщиха, че извършителят е бивш полицай, а на празненството му е имало и негови действащи колеги.
Вътрешният министър е отстранил от длъжност скандалния началник на РПУ-Враца Васил Василев, съобщи още пресцентърът на МВР. Срещу него е открито дисциплинарно производство, след като Инспекторатът на вътрешното министерство приключи проверката си за това, че Василев е уронил престижа на служител на МВР. Той няма да изпълнява задълженията си, докато процедурата приключи.

Михаил Миков наказа Васил Василев на 25 юли по повод сигнала, че той е накарал свой служител да духа в дрегера вместо пиян съдия, пише сайтът Враца On-Line. Дни преди да приключи тази проверка, полицейският шеф подаде рапорт за напускане и си взе един месец болнични за навехнат крак. Въпреки това вътрешният министър взе дисциплинарни мерки спрямо него и го санкционира заради това, че не е упражнил контрол над служителите си. Част от наказанието е, че Василев не може да бъде допускан до конкурси за израстване в кариерата през следващите три години.

Името на Василев е замесено в още един скандал - набеден е, че бил на купон с лица от криминалния контингент, разказва подробно Враца on-line. На 12 юли полицейският шеф е гост на кръщене в ресторант „Каприз” в жилищен комплекс „Дъбника”. Домакини са Ивайло Тодоров и Цветелина Кръстева. Пристига в 12,30 часа. На съседната маса са криминално проявеният Красимир Пунчев и приятелката му Мая Цветанова. В заведението са и „други клиенти на полицията и съда”. Там е Ганчо Радославов, който е уличен в източването на 6 милиона лева ДДС чрез фиктивни сделки на фирми-фантоми. В 13,30 часа Радославов черпи Василев с бутилка марково уиски и двамата се местят в градината на ресторанта. Разпивката продължава безметежно до 21 часа, когато Василев сяда на масата на крадеца Симеон Павлов Саймъна. В компанията е Иван Тодоров – бивш гард на погнатия от комисията „Кушлев” Валери Тодоров – Дебелия. Шумната веселба и силната музика побъркват съседите на заведението. Те викат полиция в 21,35 часа. Пристигналият екип на патрулката се стъписва от присъствието на шефа си. До ушите на ченгетата стигат псувните му, смесени със заплахи, че ще ги изпоуволни. Тъй като още няма 22 часа, униформените правят само забележка и си тръгват. Тормозът с децибелите обаче продължава. Обитателите на жилищен блок № 7 в квартала викат полиция и в 23,35 часа. Този път ченгетата пишат акт на собственика, но чуват заканите на шефа си: „Вие сега пишете актове, аз ще ви смачкам утре”.

Към 1,30 часа след полунощ почерпеният вече полицейски началник се прехвърля в нощния бар на „Хемус”. Там го посреща Пламен Савчев. Той е съдружник на Иван Петков – Гуньо във „Винтранс”, срещу когото комисията „Кушлев” води дело за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин. Следват нови бутилки уиски и купон до зори. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4586 |07.08.2008 Добра новина дочакал министър Цветанов по САПАРД . 4| 5126 |18.07.2008 Опозицията се омота в „импийчмънта”, готви се да напуска парламента . 19| 4758 |16.07.2008 Зам.-министър пробвал да дезинформира ОЛАФ . 0| 4683 |09.07.2008 Министър В. Цветанов: ЕС настоява за екшън план и системни мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads