Реклама / Ads
6| 5581 |18.09.2013 НОВИНИ

Вътрешният министър вече не подслушва, има мръсни интриги в и за МВР

.
Относно подслушванията мога да заявя, че контролът вече е жесток. В желанието си да обясни за новата схема за използване на СРС-та вътрешният министър Цветлин Йовчев се обърка и обяви: Аз вече не подслушвам никого. Водещата Цветанка Ризова се опита да го извади от конфуза с думите: Да. Вие вече не сте в ДАНС и не се занимавате с подслушванията.
 
Йовчев информира и за реформата в МВР. Според него тя трябва да стане факт в рамките на 6-8 месеца. Чака ни много трудна част. Мерките, които сме взели да станат реалност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ вътрешният министър Цветлин Йовчев. Никога не съм делил колегите си по това, от кого са издигнати. Винаги съм се интересувал от професионалните им качества. Няма да уволня никого, защото някой е казал нещо за него. Много хора плетат мръсни интриги за служителите на МВР. Тези хора са и вътре, и вън от МВР, отговори Йовчев на нападките на Румен Петков, че работи в задкулисие с Бойко Борисов и ГЕРБ.

Най-важното е хората да вярват на МВР. Искам да избягам от традициите да се сравнявам с моите предшественици. Ще уволнявам кадри, само когато имам достатъчно поводи, разкри той. Трябва да спазваме закона. Идеята ми е в МВР да има много по-голяма публичност и отчетност. Трябва да сме съпричастни с болката на хората. Трябва да хвърлим много усилия, за да накараме хората да ни повярват, категоричен беше вътрешният министър.

Направихме разследване за нощта на инцидента с белия автобус пред парламента. Ако има нещо нередно в нашите действия, то няма как да остане толкова дълго време скрито. Изключено е депутатите да си чупили сами стъклата на автобуса. Ние извадихме от вътре големи павета, каза още Йовчев. Предизвикателствата пред нас са няколко. Протестите, реформата в системата и не на последно място бежанската вълна. Засега такава няма, но ние трябва да бъдем готови за всички.

По всички договори и конвенции, които сме подписали, ние сме задължени да посрещнем такива хора и да се грижим за тях. По предварителни разчети до края на годината ще имаме над седем-осем хиляди бежанци. Предприемаме всички мерки и търсим помощ от всички. Ще получим пари, които ще са съществени за бюджета на България. Ще направим всичко възможно, за да намалим риска от действията на терористични клетки на територията на България. Гарантирам с името си, че МВР ще изпълни и ще се справи със задълженията, категоричен беше Йовчев. Няма да се подам на политически натиск, иначе нямаше да се захвана с тази работа, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5475 |18.09.2013 Лекари дават на дете 3 дни, то живее 3 години вече . 18| 8668 |17.09.2013 Джейхан Ибрямов става зам.-министър на инвестиционното проектиране . 19| 6032 |17.09.2013 Все повече пари от чужбина влизат в България . 5| 5282 |17.09.2013 Медии "подпалиха" колата на Шикерова във вторник вечер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads