Реклама / Ads
5| 9909 |29.08.2016 НОВИНИ

Вацев: Борисов може да стане ”генерална” жертва

.
Валентин Вацев
ГЕРБ вече се еманципира от Бойко Борисов по аналогия с късната Тодорживковска България, която е заговорничела зад гърба на Живков. Ролята на Плевнелиев е да бъде добър фон, на който Борисов да изглежда дипломатичен. Президентските избори винаги са били повод за смяна на властта в БСП, а партията винаги има различен кандидат от този, който номинира за президент. Това заяви анализаторът Валентин Вацев.
 
Вацев коментира и совалката на премиера Борисов от Истанбул до Берлин.Наскоро станахме свидетели на крупна  геополитическа победа по български. Това е победа на геополитическото мислене по гравитачен способ. Той се свежда до това, че нещата се стръскват, ние се надяваме нещата да се стръскват.Според Вацев, Борисов е на път да стане „генерална жертва“ подобно на  примерите в митологията, коментира той по БНР.

Той продължава да вярва, че нещата се оправят по методите на посредничество между скарани банди, тъй като скараните банди и мрежи са неговата референтна група. Първо отиваме при Ердоган и му намигаме с едното око дълго и убедително, след това отиваме при Меркел и ѝ намигаме с другото око дълго и убедително, след това се връщаме в София и намигаме на Путин с двете очи дълго и убедително. В резултат на което Путин не ни обръща никакво внимание, защото има други грижи…, анализира.

Основната грижа на Кремъл в момента е за резултата от президентските избори в САЩ, коментира Вацев, според когото, въпреки надеждите, Доналд Тръмп няма да заеме високия пост.

Анализаторът направи исторически паралел, според който ситуацията в света е подобна не на тази от 3 години след края на Втората световна война, а на тази 3-години преди началото на Първата. В навечерието сме на „огромни промени в картата на света и на Европа“, категоричен е той и прогнозира неколкомесечен хоризонт "светло време", в което Борисов може да извлече ползи за България преди да е станало късно.

България е в центъра на една окръжност с безкрайно малък радиус. Не е лесно да се управлява в България, смята Вацев , Според него Борисов е принуден да изобразява управление в ситуация, в която управление почти не е възможно!

По думите на Вацев ГЕРБ вече се еманципира от Бойко Борисов по аналогия с късната Тодорживковска България, която е заговорничела зад гърба на Живков. Той коментира, че ролята на Плевнелиев е да бъде добър фон, на който Борисов да изглежда дипломатичен. Самата институция обаче, според него, от години е обременена с обърквания. В президентската ситуация всичко се обърка и накрая, пред очите ни, всеки става леля на  самия себе си.

Той коментира и конфликта между БСП и АБВ. Имахме АБВ, което щеше да надмогне болежките на БСП, а в момента се чуди как да се завре обратно. Тенията си се опитва да влезе в приносителя си - отново в кравата! Според Вацев президентските избори винаги са били повод за смяна на властта в БСП, а партията винаги има различен кандидат от този, който номинира за президент. Играта на БСП винаги е била: „Да сме близко до властта, но да не сме на властта, а, когато забременеем с власт - да абортираме под масата".

Аз не съм убеден, че БСП желае да побеждава на тези избори. В момента ръководството на БСП желае да направи коалиция с ГЕРБ. Не съм възмутен от тази идея, защото те навремето направиха коалиция с неговото царско величество и нищо не им стана.

Не по-късно от март 2017 г. ГЕРБ и БСП трябва да са готови за голяма историческа коалиция в името на България, смята Вацев. След това вече няма да може да се говори за „Южен поток“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4468 |29.08.2016 Бабикян: Борисов не е част от дипломатическа совалка . 0| 6047 |28.08.2016 Борисов: 2 млн. бежанци тръгват към Европа . 1| 7074 |27.08.2016 Меркел обеща на Борисов допълнителна охрана на границите . 3| 5816 |27.08.2016 Борисов и Меркел на среща при закрити врати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads