Реклама / Ads
66| 16379 |29.10.2020 НОВИНИ

Във Франция обезглавиха 3-ма души в катедралата Нотр Дам в Ница

.
Нов варварски акт разтърси Франция преди минути. Атаката е в църквата Нотр Дам в Ница. Съобщава се за трима убити. Местните медии използват думата ”обезглавени”. Има и ранени с неясен брой.
 

Неизвестен нападна с нож хората, намиращи се в църквата Норт Дам във френския град Ница, съобщи тв каналът BFMTV.

 

Инцидентът е станал около 9 ч. местно време. По предварителна информация трима души са убити, няколко души са ранени.

 

 

Кметът на Ница съобщи, че нападателят е задържан. Той е ранен. Задържането му е станало 10 минути след нападението.






По първоначална информация нападателят е започнал да намушква хората с нож, били се чули и изстрели.

 

Според някои медии възрастен човек е бил обезглавен. Френските медии съобщават, че при нападението е убита и жена. Ройтерс предаде, че една жена е обезглавена.

 

Някои информации сочат, че в нападението са участвали двама души, като единият е избягал.


.

 

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен свика кризисна среща в министерството.

 

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

 

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

 

Атаката става на фона на антифренски протести в мюсюлмански страни, след като Париж защити правото си да показва карикатури на пророка Мохамед.

Нападението беше извършено малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

 

След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва антиислямистка цел.

 

Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.

 

Фрог Нюз припомня, че това не е първата терористичният акт в Ница. Вечерта на 14 юли 2016 г., мъж се вряза с товарен камион в тълпата, събрала се да празнува националния празник на Франция – превземането на Бастилията. Тогава загинаха над 84 души, а над 300 бяха ранени. Атентаторът бе застрелян от полицията.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 8216 |28.10.2020 “Шарли Ебдо” с карикатура на Ердоган. Конфликтът с Франция се задълбочава . 24| 5342 |27.10.2020 Ислямът срещу Франция. И българското мюфтийство осъди Макрон . 18| 5342 |14.10.2020 Франция въведе извънредно положение заради усложнената здравна ситуация . 2| 4883 |13.10.2020 Франция разреши канабиса за медицински цели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads