Реклама / Ads
3| 4037 |04.12.2016 НОВИНИ

Във Варна пак протестират срещу мигрантите

.
Варненци излязоха на пореден протест срещу нелегалните имигранти. Точно в 12 часа пред катедралата в морския град се събраха 30-ина души. Днешната проява е шестият пореден протест във Варна. Той е под мотото ”Ние не сме против сирийските бежанци, а сме против организирания трафик на лъжебежанци, пристигащи в България, нарушавайки границите, без паспорти и ясна самоличност и извън КПП”. Организаторите възнамеряват да изпратят отворени писма до ООН и Турция.
 
Относно тревогата на Върховния комисариат за бежанците заради призивите за масово експулсиране на чужденци, организаторите на протеста ще споделят, че са разтревожени за ООН, тъй като се прилагали двойни стандарти. В писмо до медиите протестиращите напомнят на ООН, че българските граждани също имат права по Хартата за правата на човека. Много български граждани щели да са щастливи да имат лошите условия на мигрантите, но ги нямали.

Организаторите на протеста настояват да разберат ООН запитва ли се колко обикновени български пенсионери нямат топлина през зимата, защото не могат да си платят тока. "Колко български пенсионери, работили честно 37-40 години, нямат дори лошата храна на мигрантите! А колко хора живеят на улицата в кашони, колко бездомници нямат пари и възможност дори да си извадят лична карта", питат още протестиращите хуманитарната организация.

Те предлагат ООН да изпрати двама свои представители, които да поживеят у нас половин година с минималната пенсия от 161 лева месечно.

ООН трябвало да си отговори и на въпроса има ли България възможност да се справи с престъпността, която се генерира от масовото нахлуване на лица без документи и с неясен произход. "Трябва ли България да назначи 5 пъти повече полицаи, да построи 5 пъти повече затвори, да назначи 5 пъти повече съдии и целият допълнителен персонал, който да обслужи лъжебежанската вълна", настояват да разберат още протестиращите.

Към ООН се отправя призив да концентрира усилията си към опазване на правата на хората в техните собствени държави, а не да се занимава с организиране на международни преселения, които само разпространяват проблемите по света, а не допринасят за решаването им.

Ако ООН не предприеме действия протестиращите ще считат, че организацията има полза от бежанската криза и ще я заподозре в извличане на финансови облаги от нея.

Въпросите към Турция ще бъдат зададени чрез турския посланик. Те настояват да разберат вярно ли е, че турската държава заплашва България да не построява ограда по южната граница. Това щяло да се третира като неприятелски акт.

Протестиращите настояват за построяване на здрава гранична стена и строго прилагане на визовия режим. Искат границата да се охранява с всички законови средства. Друго искане на варненци е нахлуващите, заобикаляйки граничната охрана, да се третират като престъпници. Те искат да не се приемат молби за статут бежанец на хора, които влизат незаконно или не могат да докажат откъде и защо бягат. Да не се раздават безотговорно и статути на "международна закрила" е друго настояване.

Настояваме да се обяви извънредно положение в пограничните райони и мобилизация, категорични са недоволните варненци.

Те се опасяват, че с мигрантската вълна може да влизат и терористи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3764 |30.11.2016 Орбан пуска 3000 ”гранични ловци” срещу мигрантите . 4| 6716 |30.11.2016 Паси: Борисов е по рождение в оставка заради мигрантите . 1| 4532 |28.11.2016 Сърбия вдига стени по границите срещу мигрантите . 2| 4030 |25.11.2016 Русия иска да ремонтира кораби във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads