Реклама / Ads
1| 4614 |30.11.2020 НОВИНИ

Въвеждат се нови ограничения за влизащи в България

.
Министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която се въвеждат нови ограничения при влизане в България за граждани от определени държави за периода от 1 декември 2020 г. до 31 януари 2021 г. Рестрикциите важат за пристигащите през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.
 

Всички пътници, които пристигат с начална точка на отпътуване от трети страни извън изключенията, посочени в заповедта, се допускат на територията на Република България при предоставен документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

 

Транзитното преминаване се допуска единствено в случаите, когато може да се гарантира незабавното напускане на територията на България.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в страната PCR тест се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

 

При установяване на пътник с COVID-19 на борда на въздухоплавателно средство, което е кацнало на територията на България, членовете на кабинния екипаж, обслужвал пътника с COVID-19, не се планират за следващ полет, като се поставят под карантина за срок от 10 дни с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

Забраната не важи за:

 

Българските граждани, гражданите на държави членки на Европейския съюз (ЕС), Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, на страни по Шенгенското споразумение (включително Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан) и членовете на техните семейства (включително лицата, които са във фактическо съжителство с тях); гражданите на Австралийски съюз, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Република Руанда, Република Корея, Кралство Тайланд, Република Тунис, Източна република Уругвай, Обединените арабски емирства, Украйна, Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова, Израел, Държавата Кувейт, Република Беларус и Република Турция; лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства; лицата, притежатели на българска виза за дългосрочно пребиваване вид „D“, както и лицата, които имат разрешение за пребиваване в държава-членка на Европейския съюз, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, или в страна по Шенгенското споразумение (включително Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан) и членовете на техните семейства;
 

 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4296 |30.11.2020 739 нови случая на заразени с COVID-19 при 1965 PCR теста . 6| 5727 |29.11.2020 1792 нови случая на COVID-19 у нас. Починалите са 69 /следете тук всичко по темата/ . 23| 5543 |28.11.2020 Гореща точка: Нагорни Карабах. Четирима убити при взрив и нови взаимни обвинения . 38| 5552 |28.11.2020 Борисов се похвали с вчерашна новина: Продължаваме да подпомагаме българските производители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads