Реклама / Ads
31| 9938 |07.09.2011 НОВИНИ

Възел от обстоятелства довели до жестокото клане на Присиян в Шумен

.
Убитият Присиян Иванов
21-годишният Христо С. е задържан за убийството на малкия Присиян от Шумен. Това е постановил Шуменският окръжен съд, съобщи на брифинг в града прокурорът Ася Петрова.
 

 

Комплексни обстоятелства, нелек живот в семейството на жертвата и сексуално насилие са причините за тежкото престъпление в Шумен. Майката на убитото дете работела по цял ден, брат на Присиян е полицаят, който преди време ограби казино в Шумен и вече е получил присъда. Самият Присиян пък искал да стане полицай, въпреки че е бил познат на органите на реда и като извършител на кражба.

 

По-рано вчера стана ясно, че заподозреният е направил пълни самопризнания за тежкото убийство, извършено между 18.00 и 19.00 часа в неделя на партера на недостроения търговски дом.


Припомняме, че момчето е било открито около 18.30 часа вчера в подземията на недостроения Търговски дом в центъра на града. Според данните на полицията детето е с множество прободни рани в областта на врата. Полицията вече е направила оглед на мястото, предстои да бъде направена аутопсия и редица експертизи, които да дадат повече яснота по случая.


По думите му предстоят и други следствени действия, сред които повторен оглед на мястото, където беше намерен трупът на момчето. Има заподозрян за убийството, който вече е задържан от полицията и разпитан от прокуор.

Христов поясни, че има основна версия, по която се работи. Една от версиите е за педофилство.


По думите на шефа на шуменската полиция разследва се споменатият от съседи около 20-годишен младеж - Христо Кобрата, с който последно е забелязвано детето. Младият мъж е страдал от психично заболяване и е посещавал Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Слънчев лъч" в града, информира Дарик.


Приятели на Присиян разказаха, че Кобрата често посещавал детската площадка, на която си играел Присиян, и показвал пистолети. На този етап мотивът на извършителя не е ясен.


11-годишният Пресият бе обявен  за общодържавно издирване на 5 септември. Детето изчезнало на 4 септември. Около 17,00 ч. на 4 септември Присиян излязъл да играе на детската площадка до кръстовището на ул. "Цар Освободител" и ул. "Панайот Волов" в Шумен. Майка му наредила да се върне вкъщи до 22,00. Когато не се прибрал до вечерния час, жената го потърсила на мобилния телефон, но детето не вдигнало. По-късно телефонът вече бил изключен. В 00,25 часа жената се обадила в полицията и малко след това Присиян бил обявен за издирване.


При разговор с децата, които се намирали на детската площадка, униформените получили информация, че около 19,30 часа Присиян ги оставил и тръгнал с колелото си към детската площадка на ул. "Янко Сакъзов" в центъра на града. Оттогава никой не го е виждал.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 5428 |05.09.2011 Сидеров: Не виждам реален опонент, готвя се за балотаж . 0| 6155 |05.09.2011 Затварят ГКПП"Капитан Андреево" за ТИР-ове . 4| 5256 |05.09.2011 Издирват петокласник, изчезнал в Шумен . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads