Реклама / Ads
22| 4876 |28.12.2015 НОВИНИ

"Възраждане": Отзовете турските дипломати или оставка!

.
Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане"
Събитиято около вътрешнопартийните сблъсъци в ДПС през последните дни извадиха наяве доста иначе публично известни факти за срамната зависимост на нашата страна от Република Турция, пишат в позиция, разпратена до медиите от Движение "Възраждане".
 

Безпрецедентното посещение на бившия лидер на ДПС Лютви Местан в турското посолство за осигуряване на закрила от страна на турските дипломати, небивалата активност от страна на турската дипломация у нас по отношение на процесите в ДПС и безпрецедентното обаждане на турския министър-председател до българския му колега Борисов с почти ултимативни искания за правителствена намеса в един вътрешнопартиен сблъсък, са симптоми на добре известен процес на загуба на суверенитет. Междувременно, иначе толкова хипер-активният български министър-председател през тези дни някак изчезна от медийното внимание.
 

Ние от „Възраждане“ не сме сигурни дали това се дължи на указания от страна на Давутоглу или на липса на указания от страна на американското посолство. И в двата случая обаче сме сигурни, че пасивното и тотално неадекватно поведение на българското правителство през тези дни показва само едно – България не е суверена държава и българското правителство не е реалният управленски фактор в страната ни.
 

В такава ситуация има два възможни изхода. Първият е да бъдат отзовани турските дипломати, взели пряко участие в събитията около ДПС през изминалите дни. Това няма да е прецедент, защото подобен казус имаше през 1999 г., когато българското правителство отзова турския консул Бейза Су за недопустима намеса във вътрешните работи на България. Вторият изход е подаване на оставка на правителството и поемане на пълна политическа отговорност за зависимото състояние, до което е докарана българската държавност.
 

В крайна сметка няма нищо страшно в една оставка. Както се видя, турското посолство е готово да приюти български политици, пожелали закрила. Сегашните ни управляващи са още по-облагодетелствани. Те могат да разчитат и на поне още едно посолство – американското, пишат от Движение "Възраждане".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7004 |02.12.2015 Проф. Павлов за Фрог: Турските служби ни държат в шах . 10| 5212 |02.09.2015 Турските посланик и консули редят местните листи на ДПС . 13| 4143 |08.12.2014 За „балканско мракобесие" обяви Местан договорката за турските новини . 35| 13804 |27.11.2014 Само във Фрог: Нова наздравица на турските генерали - за смешния ни военен бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads