Реклама / Ads
2| 4066 |09.09.2019 НОВИНИ

Възраждане влиза в изборната надпревара в София със свой кандидат за кмет и общинска листа

.
Николай Дренчев
На пресконференция в БТА днес, партия Възраждане обяви своето включване в изборната надпревара за Столична община.
 

Кандидатът на партията оглавявана от Костадин Костадинов за кмет на столицата е 50 годишния организационен секретар на политическата сила Николай Дренчев. Същият е един от учредителите на Възраждане, успешен предприемач и общественик. Особено популярен е със защитата на каузите си в областта на образованието и детското законодателство. Баща на 6 деца. Един от първите у нас, който се обяви срещу приемането на т.нар. „Истанбулска конвенция“, когато в България с този въпрос бяха запознати едва няколко десетки души. Николай Дренчев е и един от най-разпознаваемите противници на „Стратегията за детето“, организатор на едни от най-големите протести срещу нея, както и с основна заслуга за официалната й отмяна.

 

Кандидатът на Възраждане е с висше военно образование, офицер от запаса, пилот на изтребител – МИГ-23. Гражданската му специалност е инженерна, говори три езика.

 

Акценти, които той открои в своето изказване са свързани със сигурността на София, екологията и транспорта. Според Николай Дренчев, основните проблеми на града са замърсения въздух, ограничените паркоместа, ремонтите на ремонта и неефективния контрол. Пълната липса на професионализъм и всевластващата корупция в столичната община, пък са главната критика на кандидат-кмета на Възраждане към управлението на Фандъкова. Дренчев ще се бори за повече места в детските градини, сигурност и по-добро планиране на пътния трафик, както и понижаване на цената на билетите за градски транспорт. Той ще настоява за екологичен анализ, както и за мерки по отношение на прекомерното застрояване.

 

Остро изказване по време на пресконференцията направи и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, който заяви, че моделът „Фандъкова“ е всъщност моделът „Борисов“ - еднакво престъпен, еднакво циничен, еднакво безпардонен и демонтирането му ще даде началото на демонтирането на модела на управление на ГЕРБ в цялата страна.

 

От Възраждане уточниха още, че ще участват на тези местни избори със свои кандидати в 71 общини в страната, с тенденцията този брой да се увеличава. Също така, обясниха, че са дали свобода на местните си структури да влизат във всякаква форма на сътрудничество с всички опозиционни на сегашното управление на ГЕРБ и ОП партии, с изключение на етническите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6901 |03.09.2019 Мая Манолова влиза в битката за кмет на София . 0| 4451 |23.08.2019 Вещество в е-цигари и наргилета влиза в списъка с наркотиците . 2| 3811 |21.08.2019 Делото срещу Баневи влиза в съда в края на септември . 4| 4327 |03.08.2019 Нено Димов: Водата, която се отделя при загробване на прасетата не трябва да влиза в подпочвените води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads